Νέο ρεκόρ για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου – Ξεπέρασαν τις 1.200 διεθνείς βραβεύσεις

Με την απόλυτη επιτυχία του 100%, με 13 βραβεία σε 13 συμμετοχές των βιολογικών και gourmet ελαιολάδων τους στην Αργεντινή, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ξεπερνούν τα 1.200 διεθνή βραβεία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διεθνούς Ελαιοκομίας, ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, πετυχαίνει να φτάσει και να ξεπεράσει τα 1.200 διεθνή βραβεία, δημιουργώντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η υπέρβαση αυτή σημειώθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου OLIVINUS International Olive Oil Competition, στον τελευταίο αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων για την χρονιά του 2025.

Ο OLIVINUS IOOC 2025 πραγματοποιήθηκε στην Μεντόζα της Αργεντινής, από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2025, με συμμετοχές εκατοντάδων ελαιολάδων προερχόμενα από 195 εταιρείες από 21 χώρες του κόσμου. Αποτελεί έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδων παγκοσμίως, έχοντας πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, γεγονός που αποδεικνύεται από την υψηλή βαθμολογία 9 / 10 που του έχει δοθεί από την παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων γίνεται με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από τους 34 ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. Αποτελεί τον Νο. 1 διεθνή διαγωνισμό της Αμερικανικής ηπείρου και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλύτερη δυσκολία προκύπτει από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σε σχέση με του υπόλοιπου κόσμου όπου έχει παρέλθει σχεδόν ένα έτος από την παραγωγή τους.

Τα 13 μεγάλα διεθνή βραβεία προήλθαν από 13 συμμετοχές ελαιολάδων των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Αργεντινή, τα οποία σημείωσαν ποσοστό επιτυχίας 100% συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να τιμηθούν δύο ελαιόλαδα με Grand Prestige Gold, τέσσερα ελαιόλαδα με Prestige Gold και επτά ελαιόλαδα με Gold βραβεία.

Αναλυτικά, οι 13 χρυσές βραβεύσεις στον 19ο OLIVINUS International Olive Oil Competition 2025 για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, είναι:

GRAND PRESTIGE GOLD

ARMONIA Monovarietal Organic
OLEOASTRON gourmet evoo

PRESTIGE GOLD

FYLLIKON First Harvest Organic
MASTERPIECE Blend evoo
Flavored Gourmet Enigma
TREASURE blend evoo

GOLD AWARD

PLUS HEALTH GREEN evoo
PLUS HEALTH BLUE evoo
AGOURELAIO Early Harvest Organic
GEMSTONE blend evoo
SYLLEKTIKON Gourmet evoo
ENSTAGMA Saffron & Sage
ENSTAGMA Saffron & Rosemary

Είναι από τις ελάχιστες φορές στα 19 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός OLIVINUS της Αργεντινής που Έλληνας ελαιοπαραγωγός και Ελληνικά βιολογικά και γαστρονομικά ελαιόλαδα, αποκλειστικά ιδιοπαραγώμενα, διακρίνονται στο σύνολο τους με τόσες πολλές και υψηλές βραβεύσεις.

Είναι σίγουρα μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή όταν ελαιόλαδα Έλληνα ελαιοπαραγωγού αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους και έγκριτους διαγωνισμούς ελαιολάδων ανά τον κόσμο, για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ ταυτόχρονα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

Παράλληλα η εξαιρετική αυτή διεθνούς κύρους πολλαπλή επιβράβευση στην Αργεντινή, σηματοδοτεί για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου την υπέρβαση των 1.200 διεθνών βραβείων, που για την ακρίβεια φτάνουν τα 1.201 , τα οποία αποτελούν έναν μοναδικό αριθμό επιβραβεύσεων για ελαιοπαραγωγό σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Σημειολογικά θα πρέπει να τονιστεί ότι με αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ και με αυτό τον τρόπο γενικότερα, προάγονται και βρίσκουν τη θέση τους στο χάρτη της παγκόσμιας Ελαιοκομίας η Ελλάδα και η Σπάρτη, ως χώρα και τόπος παραγωγής, η Ελληνική βιολογική Ελαιοκομία και οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Φαρμακευτικές – Πολιτεία: Τα σχόλια για το μνημόνιο συνεργασίας και το Ταμείο Καινοτομίας

Το χάσμα εποχής στο σχολείο και η «μαθητική παραίτηση»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.