Παράταση των συμβάσεων των προσωπικών ιατρών έως το τέλος του έτους

Παράταση των συμβάσεων των προσωπικών ιατρών έως το τέλος του 2025, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, σύμφωνα με ενημέρωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει τα μέλη του ότι μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, πληροφορήθηκε ότι πρόκειται να υπάρξει παράταση των συμβάσεων των προσωπικών ιατρών μέχρι το τέλος του 2025.

“Η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της συνεργασίας των ιατρών με τον Οργανισμό και την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα και να ενημερώνει άμεσα τα μέλη του για οποιαδήποτε εξέλιξη”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των διαθέσιμων προσωπικών γιατρών ανέρχεται τώρα σε 5.496. Από το σύνολο των προσωπικών γιατρών οι 2.761 είναι γενικοί γιατροί και παθολόγοι του ΕΣΥ, των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ). Οι ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες γενικοί γιατροί και παθολόγοι που έχουν ενταχθεί στο σύστημα των προσωπικών γιατρών είναι 1.379.
Στο σύστημα έχουν εγγραφεί περίπου 5.110.000 πολίτες, ενώ σχεδόν 3.700.000 πολίτες δεν είναι εγγεγραμμένοι.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Εμφανίστηκαν πάλι οι μωβ μέδουσες – Οι επικίνδυνες περιοχές και τι να προσέχετε

Δημόσια υγεία και πρόληψη: Πού βρισκόμαστε, πώς προχωράμε

Lancet: Στάσιμα τα ποσοστά παιδικού εμβολιασμού, μετά την πανδημία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.