Άδ. Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» ήδη έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών

Nα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» προέτρεψε τις γυναίκες δικαιούχους των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Άδ. Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» ήδη έχει σώσει τη ζωή χιλιάδων γυναικών

«Η κυβέρνησή μας, και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι’ αυτό, διενεργεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό κράτος, για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Είναι το πρόγραμμα με το όνομα της αείμνηστου Φώφης Γεννηματά. Το πρόγραμμα αυτό διενεργεί δωρεάν προληπτική εξέταση ηλεκτρονικής τομογραφίας για τον καρκίνο του μαστού, μαστογραφία δηλαδή, και έχει ήδη σώσει τη ζωή σε χιλιάδες γυναίκες, που έκαναν χρήση της δωρεάν αυτής εξετάσεως και έμαθαν ότι δυστυχώς είχαν καρκίνο σε πρώιμο στάδιο και έτσι αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Καλώ, λοιπόν, όλες τις δικαιούχους του προγράμματος, που έχουν λάβει στο κινητό τους το σχετικό μήνυμα από την ΗΔΙΚΑ, που τις ενημερώνει για τη διαδικασία με την οποία μπορούν να κάνουν χρήση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων του προγράμματος “Φώφη Γεννηματά”, να το πράξουν γιατί η πρόληψη στην προκειμένη περίπτωση κατά κυριολεξία σώζει ζωές. Και αυτό το έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ «στις χιλιάδες γυναίκες που δίνουν μάχη με τη νόσο, στις χιλιάδες γυναίκες που αγωνιούν αλλά συναντούν πολλαπλά εμπόδια στην πρόληψη, αλλά και στη θεραπεία των γυναικολογικών καρκίνων, στα πλαίσια του εμπορευματοποιημένου και ιδιωτικοποιημένου συστήματος υγείας».

«Είναι η γνωστή λογική του κόστους-οφέλους που έχει οδηγήσει ακόμα και ένα κρίσιμο τμήμα, το Τμήμα Βραχυχρόνιας Θεραπείας στο “Αλεξάνδρα”, σε κλείσιμο, γιατί λείπει το απαραίτητο προσωπικό», είπε η κ. Δάγκα.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να γνωρίζω για τον Μαστό μου; Νέα ιστοσελίδα από τη Pfizer Hellas

Η καταγγελία για «λάδωμα», οι επικείμενες απολύσεις και το στέλεχος που δεν στέριωσε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.