Ο ΙΣΑ ζητά τα στοιχεία των γιατρών που εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ζητά στο πλαίσιο της πειθαρχικής του αρμοδιότητας, τα στοιχεία των ιατρών της περιοχής ευθύνης του που εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ΙΣΑ αναφέρονται τα εξής:

«Στην προχθεσινή σας (16-10-2024) συνέντευξη τύπου αναφερθήκατε σε «τουλάχιστον 100 ύποπτες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ».

Το φαινόμενο που περιγράψατε δεν είναι υπερσυνταγογράφηση. Αυτό είναι καθαρή Απάτη και μας ντροπιάζει όλους. Γι’ αυτό, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα στοιχεία εμπλεκόμενων ιατρών της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας όταν χρονικά το κρίνετε σκόπιμο, ώστε να επιληφθεί και ο ΙΣΑ, ασκώντας τις εκ του νόμου και του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας αρμοδιότητές του.

Οι γιατροί αυτοί αποτελούν μία θλιβερή αλλά ελάχιστη μειοψηφία, «ένα πολύ μικρό κλάσμα γιατρών μπροστά σε χιλιάδες γιατρούς που κάνουν ευόρκως τη δουλειά τους», όπως χαρακτηριστικά τονίσατε στη συνέντευξή σας, οι οποίοι στηρίζουν με μόχθο το Σύστημα Υγείας της χώρας. Η «αναγνώριση» αυτή σας τιμά. Αλλά για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο γιατρών, πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά». «Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους επίορκους ιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα Υγείας και τον ασθενή», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Υπέρ του ελέγχου

Σημειώνεται πως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επ’ αφορμής, των ανακοινώσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για ιατρούς που προέβησαν σε υπερσυνταγογράφηση, υπενθυμίζει ότι εξαρχής ως εκπρόσωποι των ιατρών προκρίναμε αλλά και στην πράξη ενισχύσαμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που επιτρέπει τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό του συστήματος συνταγογράφησης. Πρέπει να επισημανθεί ότι η ιατρική κοινότητα της χώρας ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που μέσα σε ελάχιστους μήνες εφάρμοσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Σταθερά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ταχθεί ενάντια σε κάθε πρακτική υπερσυνταγογράφησης και καταδικάζει απερίφραστα, τέτοιες συμπεριφορές.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Κατάργηση του clawback και διαγραφή των οφειλών ζητά ο ΙΣΑ – Κινητοποιήσεις

Ο προσωπικός γιατρός, ο μαυρισμένος Άδωνις και η ωραία Αγαπηδάκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.