Oι στρατηγικές πρωτοβουλίες του ΕΟΠΥΥ και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του

Oι στρατηγικές πρωτοβουλίες του ΕΟΠΥΥ και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με την διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη. Παρούσα και η μη Εκτελεστική Πρόεδρος του Οργανισμού, Βασιλική – Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, αλλά και στελέχη του Οργανισμού.

Η κα Καρποδίνη αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται για τον μετασχηματισμό του Οργανισμού σε στρατηγικό αγοραστή υπηρεσιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι κύριες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των παροχών υγείας, την κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή κινητικά προβλήματα, καθώς και για εκείνους που διαμένουν σε περιοχές χωρίς αυτόνομα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Η συγκεκριμένη ενέργεια συμβάλλει στη μείωση των μετακινήσεων και του χρόνου αναμονής στα φαρμακεία, εξυπηρετώντας, όπως εκτιμάται, 120.000 δικαιούχους μηνιαίως.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο ΕΟΠΥΥ έχει εισάγει ένα ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης & Εκκαθάρισης (ERP) SAP, ενώ θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνικές, όπως μηχανική μάθηση και επιχειρηματική ευφυΐα, για την επεξεργασία δεδομένων. Επιπλέον, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ επεσήμανε τις προτεινόμενες ενέργειες για τη θεσμική ενδυνάμωση του Οργανισμού, όπως η ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η άμεση πρόσληψη προσωπικού για την εντατικοποίηση των ελέγχων που σχετίζονται με την είσπραξη εσόδων και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, πάντα σε συνδυασμό με τα σύγχρονα εργαλεία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

Καρποδίνη: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθιστά τον ΕΟΠΥΥ σύγχρονο και αποτελεσματικό

Έμφαση επίσης έδωσε η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ στην προβολή του μεταρρυθμιστικού έργου για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, την οποία θεωρεί αναγκαία για την πληρέστερη και άμεση ενημέρωση των ασθενών και των πολιτών.

«Στον ΕΟΠΥΥ, η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης για όλους τους πολίτες, είναι προτεραιότητα για εμάς. Προχωράμε σε μια σειρά υλοποίησης στρατηγικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αναβάθμιση των παροχών υγείας και στην απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθιστά τον ΕΟΠΥΥ έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό, που λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και συμβάλλει στη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Θεανώ Καρποδίνη.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι: «Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας και με την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση θα γίνει αποτελεσματικότερος» ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ είπε ότι «χρέος μας είναι να βρίσκουμε ποιοι παραβιάζουν το νόμο και να τους αντιμετωπίζουμε γιατί τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι ιερά. Συνεχίζουμε το έργο μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού του ΕΟΠΥΥ».

Η μη Εκτελεστική Πρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και η Διοικήτρια του Οργανισμού ευχαρίστησαν τον Υπουργό Υγείας για την συνεχή στήριξη του έργου τους, την άριστη συνεργασία και τις σοβαρές πρωτοβουλίες που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για υπερσυνταγογράφηση: Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές – Θα προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας

Άδωνις για υπερσυνταγογράφηση: Σταματήστε να το κάνετε, θα σας πιάσουμε όλους – Καμπάνα 800.000 ευρώ σε γιατρό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.