Λαϊκό: Τιμήθηκε ο Έλληνας Εντατικολόγος και το προσωπικό της Μονάδας COVID

Ο Έλληνας εντατικολόγος τιμήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, για την πολύτιμη προσφορά της ειδικότητας αυτής κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, κ. Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

Λαϊκό: Τιμήθηκε ο Έλληνας Εντατικολόγος και το προσωπικό της Μονάδας COVID

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μονάδας Λοιμώξεων-COVID του ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ, την οποία παρέλαβε ο Επιστημονικός-Διοικητικός Υπεύθυνος της Μονάδας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ημερίδας, Καθηγητής κ. Νικόλαος Σύψας, εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Μονάδας.

Οι βραβεύσεις έγιναν στο πλαίσιο Ημερίδας με θέμα, “Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις σε επίκαιρα θέματα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο “Λαϊκό” Νοσοκομείο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το Φαρμακευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου “Λαϊκό” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της φαρμακευτικής διαχείρισης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης λοιμώξεων σε ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την επιστημονική κοινότητα, εντατικολόγοι, καρδιολόγοι, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές που μοιράστηκαν τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα και τις σύγχρονες πρακτικές στον τομέα της εντατικής θεραπείας και της φαρμακευτικής τεχνολογίας. Ειδικότερα, η ημερίδα περιλάμβανε την παρουσίαση πληθώρας θεμάτων σχετικά με τις υπερκοιλιακές αρρυθμίες, την επίμονη κολπική μαρμαρυγή, την παρεντερική σίτιση στη ΜΕΘ., ενώ εστίασε και σε ζητήματα σχετικά με την αντιμικροβιακή θεραπεία.

“Δέσμευσή μας είναι η Καινοτομία και η Αριστεία στις Υπηρεσίες Υγείας”, ανέφερε ο Διοικητής του ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ, Θεοφάνης Ροΐδης .

Ο κ. Ροΐδης στην ομιλία του επεσήμανε ακόμα ότι σε μια εποχή που οι εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής και της φαρμακευτικής επιστήμης είναι καταιγιστικές και οι προκλήσεις, τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο πολλαπλές, είναι επιτακτική ανάγκη να παρακολουθούμε και να υιοθετούμε τις πιο πρόσφατες και αποτελεσματικές θεραπευτικές στρατηγικές, ενισχύοντας τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή του υγειονομικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης

Το «χάπι άσκησης» που αναπαράγει τα οφέλη του τρεξίματος – Πότε θα κυκλοφορήσει

Χάστε λίπος στην κοιλιά, πίνοντας νερό σε συγκεκριμένες ώρες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.