ΠΟΕΔΗΝ: Βγήκαν ξανά τα ράντζα στο νοσοκομειο «Αττικόν» μετά την εφημερία

Ξαναβγήκαν τα ράντζα στο νοσοκομείο «Αττικόν», μετά την εφημερία. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ( ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, μετά από εφημερία το νοσοκομείο ανέπτυξε 126 ράντζα, ενώ τέσσερις ώρες μετά το πέρας της εφημερίας ασθενείς που έκαναν εισαγωγή στα επείγοντα παραμένουν μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κάποιο διαθέσιμο κρεβάτι σε θάλαμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ : «έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής 126 ράντζα και 4 ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας παραμένουν ασθενείς που εισήχθησαν στα επείγοντα μέχρι να βρεθεί ράντζο ή κρεβάτι. Η αναμονή για εξέταση ξεπέρασε τις 6 ώρες. Η απίστευτη επισκεψιμότητα έχει να κάνει κυρίως με παθολογικά περιστατικά. Προσήλθαν για εξέταση 872 ασθενείς και έγιναν 210 εισαγωγές έως τώρα. Με ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν 156 ασθενείς και εισήχθησαν οι 100 πολύ περισσότεροι από άλλες εφημερίες. Οι υπόλοιποι 110 που εισήχθησαν προσήλθαν με δική τους επιλογή».

Εικόνες ντροπής

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος,  δίνει την δική του εξήγηση για τις εικόνες ντροπής υποστηρίζοντας δε ότι «για την κατάσταση αυτή δεν φταίει το νοσοκομείο «Αττικόν». Το 52% των ασθενών που προσέρχονται και εισάγονται είναι από την περιφέρεια. Αυτό δείχνει ότι πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Τα παθολογικά νοσοκομειακά κρεβάτια συνολικά δεν επαρκούν πανελλαδικά. Και ακόμη δεν είναι χειμώνας με την έξαρση των ιώσεων. Ασθενείς ολοκληρώνουν τη νοσηλεία τους εντός των νοσοκομείων σε πολύ περισσότερες ημέρες λόγω καθυστερήσεων των διαγνωστικών εξετάσεων που απαιτούνται ή χειρουργικών επεμβάσεων».

«Όσα νοσοκομεία δεν έχουν ράντζα γεμίζουν χειρουργικές κλινικές με παθολογικά περιστατικά. Φυσικά έτσι αυξάνεται ο δείκτης ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος σημειώνει μάλιστα, πως, «στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΕΔΗΝ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: Το ΕΣΥ θέλει χρήματα, κίνητρα και προσωπικό

Μητσοτάκης για βία ανηλίκων: Πιο αυστηρές ποινές – Έρχεται το Safe Youth

Καρδιαγγειακά: 8 στους 10 θανάτους μπορούν να προληφθούν – Οι αλλαγές στις πολιτικές

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.