Απαγόρευση κυκλοφορίας για συμπλήρωμα διατροφής που πωλείται διαδικτυακά

Συμπλήρωμα διατροφής που πωλείται διαδικτυακά περιέχει φαρμακευτική ουσία, χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια ως φάρμακο. Μετά από ελέγχους που έκανε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται πλέον η πώλησή του και θα πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά τα σκευάσματα που έχουν ήδη διατεθεί.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ κοινοποιώντας την σχετική απαγόρευση, το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής, πωλείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στην απώλεια κιλών.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το συμπλήρωμα διατροφής που πωλείται διαδικτυακά

«Αποφασίζουμε την απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος 7-Keto DHEA Metabolite, διότι περιέχει την ουσία Δεΰδροεπιανδροστερόνη (DHEA), που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος, δηλ δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ.

Αντίθετα, το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, παρόλο που προϊόντα με την ουσία DHEA δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η εταιρεία skroutz.gr οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το
αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΦ

Διαβάστε επίσης

Βαριά σακίδια: Προσοχή στη σπονδυλική στήλη

Το περίπτερο στη ΔΕΘ, η αναμονή για τον προσωπικό γιατρό και ο αχαρτογράφητος… χάρτης

Εφημερίες: Σε έναν μήνα οι αλλαγές – “Στα κάγκελα” οι υγειονομικοί, πυρετός κινητοποιήσεων

Υπέρταση στην εγκυμοσύνη: Πώς και πότε εμφανίζεται – Πολύτιμες συμβουλές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.