Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον μαιευτικό υπέρηχο

Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον τομέα του μαιευτικού υπερήχου και η Πιστοποίηση και Διαπίστευση στον Διεθνή Οργανισμό ISUOG, ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νίκος Βραχνής, πρόεδρος της Επιτροπής Διαπίστευσης και Πιστοποίησης της Διεθνούς Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία (ISUOG).

Ο καθηγητής, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Shanghai Changning Maternity & Infant Health Hospital, το οποίο διακρίνεται για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στην υγεία των εγκύων και των νεογνών στην Κίνα. Η συνεργασία του νοσοκομείου με το Πανεπιστήμιο East China Normal University, που διαπρέπει διεθνώς στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας, και η επιστημονική πρόσκληση προς τον Έλληνα καθηγητή υπογραμμίζει την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στην υγειονομική περίθαλψη.

Συνεργασία σε θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του Νοσοκομείου και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Εμβρυομητρικής Ιατρικής των περιοχών του Δέλτα του Ποταμού Yangtze (YAUMI), με σκοπό τη συνεργασία σε θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και έρευνας. Στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί ακαδημαϊκοί και διακεκριμένοι επαγγελματίες υγείας.

Η πρώτη ομιλία του κ. Βραχνή, επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα πιστοποίησης και διαπίστευσης του ISUOG, που στοχεύει να εξασφαλίσει ότι κάθε γυναίκα στον κόσμο έχει πρόσβαση σε υπερηχογραφήματα υψηλής ποιότητας και ότι κάθε επαγγελματίας υγείας και πάροχος υπερηχογραφημάτων είναι επαρκώς καταρτισμένος. Κάλυψε τη σημασία της εκπαίδευσης και της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης για την παροχή βέλτιστης προγεννητικής φροντίδας, αναφέροντας τα βασικά συστατικά του προγράμματος και τη διαδικασία πιστοποίησης.

Στην δεύτερη ομιλία του ο καθηγητής, αναφέρθηκε στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον μαιευτικό υπέρηχο, επισημαίνοντας τα οφέλη και τις προκλήσεις αυτής της τεχνολογίας. Παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εφαρμογές της AI, όπως η αυτόματη αναγνώριση της εμβρυϊκής ανατομίας και η μέτρηση της κλασματικής εξώθησης της καρδιάς του εμβρύου, καθώς και οι ηθικές επιπτώσεις της χρήσης της AI στην ιατρική.

Διαβάστε επίσης

Μόλις το 10% των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης δίνει σωστές οδηγίες για την εκτέλεση ΚΑΡΠΑ

HOPEgenesis – Greek Demographic Awards: Ποιοι έλαβαν τα πρώτα βραβεία για το δημογραφικό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.