Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει μία γέννα στις ΗΠΑ

Τιμές σοκ ζητούν τα μαιευτήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον τοκετό.

Μία στις έξι οικογένειες καλείται να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, ακόμη κι αν έχει ιδιωτική ασφάλεια, καθώς καλείται να πληρώσει επιπλέον πάνω από 5.000 δολάρια, για να γεννήσει.

Και αυτές είναι οι τιμές στον φυσιολογικό τοκετό. Γιατί, αν χρειαστεί γέννα με καισαρική τομή ή αν τα νεογνά χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, ορισμένες οικογένειες μπορεί να ξοδέψουν έως και 10.000 δολάρια παραπάνω από αυτά που καλύπτει η ασφάλειά τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Michigan.

“Ο τοκετός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για νοσηλεία στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, Kao-Ping Chua, MD, PhD, παιδίατρος και ερευνητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Health CS Mott Children Hospital και στο Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Susan B. Meister Child Health.

“Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ορισμένες οικογένειες με ιδιωτική ασφάλεια επωμίζονται ένα εκπληκτικά υψηλό οικονομικό βάρος για νοσηλεία που σχετίζεται με τον τοκετό”.

Βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 12 εκατομμυρίων ατόμων με ιδιωτική ασφάλεια σε όλες τις Πολιτείες της χώρας. Εντόπισαν 398.410 τοκετούς, μετά τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευθεί τουλάχιστον ένα μωρό.

Συνολικά, ο μέσος όρος των δαπανών – εκτός ασφάλειας – για τον τοκετό και για τις νοσηλείες ήταν 3.068 δολάρια.

Όταν χρειάστηκε καισαρική, ο μέσος λογαριασμός έφθασε τις 3.389 δολάρια.

Όταν προέκυψε ανάγκη νοσηλείας του μωρού, το ποσό ανέβηκε στις 4.969 δολάρια – αυτός ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 10.000 για το 9% των περιπτώσεων, όταν χρειάστηκε νοσηλεία.

Μεγάλη αύξηση στα κόστη του τοκετού

Την περίοδο 2016-2017, όσοι γέννησαν έχοντας ιδιωτική ασφάλεια, πλήρωσαν από την τσέπη τους κατά μέσο όρο 3.000 δολάρια για τα νοσήλια, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το Pediatrics.

Αλλά για μία στις 6 οικογένειες, οι επιπλέον δαπάνες ξεπέρασαν τις 5.000 δολάρια. Και όταν απαιτήθηκε νοσηλεία του νεογνού σε εντατική μονάδα, η τιμή αυξήθηκε σε πάνω από 10.000 για περίπου 1 στις 11 οικογένειες.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.