Έλληνες μαθητές μαθαίνουν κορεάτικα λόγω K-pop και Squid Game

Δεκάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη μαθαίνουν κορεάτικα λόγω της αγάπης τους προς την K-pop και – προσφάτως – για το Squid Game.

Νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία κάθονται στα θρανία και μαθαίνουν κορεατικά.

Στη Θεσσαλονίκη περίπου 100 μαθητές και 4 γυναίκες συνταξιούχοι μαθαίνουν κορεάτικα.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κορεατική γλώσσα, ειδικά τον τελευταίο χρόνο». Αυτό εξηγεί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η Σοφία Γερμανού, ιδιοκτήτρια του μοναδικού φροντιστηρίου ενήλικων που διδάσκει κορεατικά.

«Ανέκαθεν ενδιαφέρονταν οι Θεσσαλονικείς για τις ασιατικές γλώσσες, όπως τα κινεζικά και τα ιαπωνικά, αλλά τώρα πια τα κορεατικά είναι αυτά που κερδίζουν έδαφος».

«Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην κουλτούρα μας ο κορεατικός πολιτισμός. Οι τηλεοπτικές σειρές που είναι πολύ γνωστές και η Korean pop με τα συγκροτήματα που έχουν πολύ μεγάλη δημοφιλία, έφεραν τον κόσμο πιο κοντά στη γλώσσα αυτή. Έχουμε λοιπόν από τη μια τους νέους που έρχονται και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα για να μπορούν να συνομιλούν με τους αγαπημένους τους Κορεάτες καλλιτέχνες στα social media και με όνειρο ένα ταξίδι στη χώρα, αλλά και τους μεγαλύτερους που επιθυμούν να παρακολουθούν τις σειρές τους και να καταλαβαίνουν τους στίχους των αγαπημένων τους τραγουδιών, μπαίνοντας καλύτερα στο πνεύμα», λέει χαρακτηριστικά η κ. Γερμανού.

Ποιοι διδάσκουν

Στο φροντιστήριο διδάσκουν τέσσερις καθηγήτριες. Οι δύο είναι Κορεάτισσες και οι άλλες δύο Ελληνίδες, οι οποίες ήταν μαθήτριες στο φροντιστήριο και αφού έφτασαν στο ανώτερο επίπεδο, σήμερα δουλεύουν μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στους αρχάριους.

Η Μαρία Τσακαλίδου, καθηγήτρια κορεατικών σήμερα, τελείωσε αγγλική φιλολογία αλλά διδάσκει κάτι εντελώς διαφορετικό και μάλιστα με μεγάλη αγάπη και πάθος.

«Ξεκίνησα καθαρά λόγω της μουσικής και των ταινιών. Όλοι οι συγγενείς και φίλοι, από τη μια απορούσαν και από την άλλη δεν πίστευαν πως το εννοούσα, όταν τους ανακοίνωσα ότι θα μάθω κορεατικά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα μαθήματα περιλαμβάνουν γραμματική, είναι ακουστικά και έχουν και διάβασμα κειμένου. Μεταφράζουμε τη γραμματική από τα κορεατικά στα ελληνικά. Όσο προχωρά ο μαθητής, τα εξηγούμε και μιλάμε και στα κορεατικά, συνήθως υπό τους ήχους κορεατικής μουσικής. Βλέπουμε και TikTok στα κορεατικά, ειδικά με τους νεότερης ηλικίας μαθητές», σημειώνει η κ. Τσακαλίδου.

Πως είναι τα κορεάτικα

Όσο για τη γλώσσα, όπως εξηγεί η κ. Γερμανού, είναι πιο μαλακός ο ήχος της φωνής και τόσο νευρικός όσο είναι τα κινεζικά.

«Έχουν πέντε τόνους, οπότε είναι πιο χρωματισμένη προφορά», λέει και διαβεβαιώνει ότι ακόμη και μία χρονιά μαθημάτων είναι αρκετή για το επίπεδο βασικής επικοινωνίας. Μία ακόμη χρονιά μαθημάτων εγγυάται συνεννόηση απλής μορφής. Στα έξι έτη σπουδών μπορεί κάποιος να αποκτήσει πτυχίο επιπέδου Β2.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης και Μπουρλά στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Μονόδρομος οι εμβολιασμοί στη Β. Ελλάδα – Κινητές Μονάδες επιχειρούν για το 40%

Η αύξηση των κρυολογημάτων θα οδηγήσει σε ανάκαμψη του ιού της γρίπης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.