Μητσοτάκης από το Παίδων: Στρατηγικό σχέδιο 3ετίας για το ΕΣΥ – Η χώρα χρειάζεται μεγάλες ευεργεσίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία”, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα ανακαίνισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, καθώς 1.000 τ.μ. ήδη έχουν παραδοθεί και λειτουργούν, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης είναι και ένας άλλος χώρος στα ΤΕΠ έκτασης 600 τ.μ.

Οι εργασίες που εκτελούνται στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία περιλαμβάνουν νέα ενιαία σύγχρονα εξεταστήρια με ξεχωριστό χώρο αναζωογόνησης, δημιουργία χώρων βραχείας νοσηλείας, αίθουσες μικροεπεμβάσεων, αίθουσα γύψου και νέα εξεταστήρια, νέα WC, δάπεδα, αντιμικροβιακές οροφές, πόρτες και ερμάρια γραφείων, νέες κονσόλες ιατρικών αερίων, και χώρους που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές με εκσυγχρονισμένο Η/Μ εξοπλισμό και υλικά ειδικά για χώρους νοσοκομείων.

«Χωρίς να κρύβουμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, έχουμε στρατηγικό σχέδιο 3ετιας που θα μας επιτρέψει να κάνουμε παρεμβάσεις στις υποδομές και να αξιοποιήσουμε ιδιωτικές χορηγίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νοσοκομείο Παίδων, προσθέτοντας ότι «το νοσοκομείο αυτό είναι είναι υπόδειγμα του πώς μπορεί να συνεργαστεί το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα».

«Η χώρα χρειάζεται μεγάλες ευεργεσίες που θα συνδράμουν τους δημόσιους πόρους για να προσφέρουμε στους πολίτες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν», σημείωσε  ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε ότι «αποτέλεσμα χορηγίας είναι και το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο που κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη και θα είναι έτοιμο καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2027».

Αναφερόμενος, δε, στα πολύ σημαντικα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα τμήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου και την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ο πρωθυπουργός είπε ότι «όποιος επισκεφθεί τα νέα τμήματα αλλά και τους υπόλοιπους ορόφους θα διαπιστώσει ότι το νοσοκομείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία καθώς παρέχει ιατρικές υπηρσίες υψηλής ποιότητας».

Ελλείψεις προσωπικού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα, ότι «συζητήσαμε και για τις ελείψεις προσωπικού» προσθέτοντας πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι σύγχρονες υποδομές να πλαισιώνονται από το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργούν όπως πρέπει».

«Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό γιατί παρά τις δυσκολίες οι γονείς ξέρουν ότι το ΕΣΥ για τα παιδιατρικά περιστατικά παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας», κατέληξε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία”.

«Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για το εξαιρετικά καλό νοσοκομείο που σώζει χιλιάδες ζωές», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι “τα νέα ΤΕΠ του “Αγία Σοφία”, είναι σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν έτοιμα, μένει μόνο ένα μικρό κομμάτι που θα τελειώσει σε ένα μήνα και αμέσως μετά προχωράμε στα νέα ΤΕΠ στο “Αγλαΐα Κυριακού”.

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Πρωθυπουργό για όλη τη δουλειά που έχει γίνει στο νοσοκομείο αυτό, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό νοσοκομείο. Πρέπει να το πω για άλλη μια φορά, γιατί πολλές φορές λαμβάνει δημοσιότητα για λάθος λόγους. Είναι ένα εξαιρετικά καλό νοσοκομείο, που σώζει κάθε μέρα χιλιάδες ζωές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου αυτού”.

Γραμμικός επιταχυντής για παιδικές νεοπλασίες

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι “μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε εντάξει την αγορά γραμμικού επιταχυντή για τις παιδικές νεοπλασίες, ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ακριβώς διότι θέλουμε να δώσουμε στο νοσοκομείο αυτό μία τεχνολογική υπεροχή, με τις πιο σύγχρονες θεραπείες που μπορούμε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους, για να κάνουμε το πραγματικά καλύτερο που μπορούμε.

Και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός βλέπει, πια, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πραγματικά τα νοσοκομεία αλλάζουν, το ΕΣΥ αλλάζει. Τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού τα αντιμετωπίζουμε όσο μπορούμε περισσότερο και με τις νέες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί θα έρθουμε πολύ πιο δυνατά και το 2025. Όπως είδατε, έχουμε αξιοποιήσει και ιδιωτικές χορηγίες όσο μπορούμε περισσότερο, για να παράσχουμε κοινωνικό έργο σοβαρό σε οικογένειες που έχουν ανάγκη να παραμένουν στο νοσοκομείο κοντά στα παιδιά τους τις κρίσιμες ώρες».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ, primeminister.gr

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Οι μισοί Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στον χώρο εργασίας

Σήμερα συνάντηση PIF – Άδωνι για το clawback – Λ. Μπαρμπετάκη: «Ζητάμε άμεση διόρθωση» – Στο 83% για τις φαρμακευτικές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.