Τι πιστεύουν οι ασθενείς για την εικονική περίθαλψη

Δύο πρόσφατες έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να διερευνήσουν τις απόψεις των ασθενών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών Υγείας. Ταυτόχρονα, αναζητούν απάντηση στο ερώτημα “τι περιμένουν οι ασθενείς από τις εικονικές υπηρεσίες Υγείας;”

Οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από την Deloitte, επικεντρώνονται στην αμερικανική αγορά και συμπεραίνουν πως οι ασθενείς είναι πλέον εξοικειωμένοι με εικονικές υπηρεσίες όπως η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση λειτουργιών του οργανισμού και η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση. Ωστόσο, δεν είναι πάντα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις εν λόγω έρευνες, οι οργανισμοί παροχής υπηρεσιών Υγείας θα πρέπει να κατανοήσουν τις επιθυμίες και απαιτήσεις των ασθενών και αναλόγως να προσαρμόσουν τις ψηφιακές παροχές οι οποίες θα πρέπει να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσίων, από την τηλεϊατρική και τον ψηφιακό φάκελο υγείας μέχρι την απομακρυσμένη παρακολούθηση ζωτικών δεικτών.

Η πανδημία στρέφει τους ασθενείς στην e-υγεία

Οι δύο έρευνες καταδεικνύουν την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση e-υπηρεσιών υγείας, η οποία ενισχύθηκε τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πολίτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και στην μετά covid-19 εποχή. Φαίνεται μάλιστα πως δεν έχουν ενδοιασμούς για το ενδεχόμενο ψηφιοποίησης προσωπικών τους δεδομένων.

Αμφιθυμία για τα αποτελέσματα  

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte’s οι απόψεις των είναι τόσο ξεκάθαρες ως προς το αποτέλεσμα των ψηφιακών υπηρεσιών Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από τους μισούς (56%) δηλώνουν ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες δεν έχουν εφάμιλλη ποιότητα με τις δια ζώσης ιατρικές παροχές.

Γίνεται φανερό ότι οι φορείς Υγείας θα πρέπει να εξελίξουν τα παρεχόμενα ψηφιακά εργαλεία καλλιεργώντας παράλληλα και την εμπιστοσύνη των ασθενών απέναντι σε αυτά.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.