Η ιατρική εκπαίδευση και έρευνα, στο επίκεντρο του 49ου Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών

Η ιατρική εκπαίδευση και έρευνα, θα βρεθούν στο επίκεντρο του 49ο Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου (ΕΠΙΣ), που θα πραγματοποιηθεί 11-13 Μαΐου στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ), η οποία  συμπληρώνει δύο αιώνες παρουσίας στην ιατρική και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν, οι νεότερες εξελίξεις σε επιστημονικά αντικείμενα όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, οι πρόοδοι στις χειρουργικές τεχνικές αλλά και γενικά θέματα που σχετίζονται με το σύστημα υγείας.

Ιατρική εκπαίδευση και έρευνα

Η ΙΕΑ έχει ως κύριο στόχο της τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, και μέσα από τις εκδηλώσεις της ενεργεί ως κέντρο γνώσης, αλλά και ως κέντρο διαλόγου μεταξύ των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας, διευκολύνοντας τη σφαιρική ιατρική γνώση για την άσκηση καλής κλινικής πρακτικής, αναφέρει ο Σωκράτης Παπαγεωργίου, πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καταρτίστηκε με βάση τις προτάσεις περισσοτέρων των 100 επιστημόνων, μελών της Επιτροπής Επιστημονικού Προγράμματος από όλες τις ιατρικές ειδικότητες και εξειδικεύσεις, αλλά και από Επιστημονικές Ιατρικές Εταιρείες. Η θεματολογία του 49ου ΕΠΙΣ καλύπτει τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σε όλο το φάσμα της ιατρικής πρακτικής και έρευνας, με διαφορετικού τύπου συνεδρίες που στηρίζονται στη διεπιστημονικότητα και το διάλογο, στοχεύοντας στην ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων στην Ιατρική.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Συμπεριλαμβάνονται επίσης γενικά θέματα όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο, τι πρέπει να περιλαμβάνει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο, η συμπληρωματικότητα της δημόσιας υγείας και της κλινικής ιατρικής, η γενική υγεία του χρόνιου ψυχιατρικού ασθενούς, προτάσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας μετά την εμπειρία της πανδημίας COVID-19, την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, ο ρόλος της θεραπευτικής σωματικής άσκησης στην αντιμετώπιση συχνών νοσημάτων, αλλά και θέματα όπως η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων στη σχέση ασθενούς-επαγγελματία υγείας, ο ρόλος του άγχους και της ψυχοσωματικής ανθεκτικότητας στην υγεία και ευτυχία και ο ορθολογισμός έναντι της ψευδο-επιστήμης.

Διαβάστε επίσης

Το ΙΦΕΤ αγόρασε 15.000 φάρμακα με σεμαγλουτίδη, αλλά δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί, λένε οι ασθενείς με διαβήτη

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις των νοσοκομειακών γιατρών – ΚΥΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.