Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint: Νέα καμπάνια «Ένα τεστάκι κάν’το»

Tα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint μόλις κυκλοφόρησαν τη νέα τους καμπάνια με κεντρικό μήνυμα το «Ένα τεστάκι κάν’το» και με σκοπό να προτρέψουν το κοινό να ενημερωθεί και να εξεταστεί για τον HIV.

Τα κέντρα Checkpoint, που αποτελούν project του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»,  λειτουργούν με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation και έχουν προσφέρει από το 2012 πάνω από 170.000 εξετάσεις για HIV, ηπατίτιδα B & C και σύφιλη, ενώ έχουν μοιράσει 6 εκατομμύρια δωρεάν προφυλακτικά.

Καμπάνια «Ένα τεστάκι κάν’το»

Με αναφορές και έμπνευση από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για την οποία τα κέντρα αποτελούν σημείο αναφοράς εδώ και χρόνια, και από τις εφαρμογές γνωριμιών (dating apps), η νέα τους καμπάνια τονίζει τη σημασία, αλλά και την ευκολία της εξέτασης για τον HIV. Στο Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, 1ος όροφος) και στο Thessaloniki Checkpoint (Εγνατία 112, 3ος όροφος), η εξέταση γίνεται δωρεάν και το αποτέλεσμα λαμβάνεται εντός μερικών λεπτών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας και με διασύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε περίπτωση αντιδρώντος (θετικού) αποτελέσματος. Επιπλέον, η νέα καμπάνια υπενθυμίζει πως, παρόλο που πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία, η εξέταση για HIV είναι εξαιρετικά σημαντική και αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο.

Όπως επισημαίνει ο Στέργιος Μάτης, υπεύθυνος του Ath Checkpoint, «στις μέρες μας, με τις γνώσεις που διαθέτουμε σχετικά με την HIV λοίμωξη και με την εύκολη προσβασιμότητα της εξέτασης, δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις – ένα τεστάκι κάν’ το».

Από την μεριά της, η Αμαλία Μανωλοπούλου, υπεύθυνη του Thess Checkpoint, τονίζει ότι «είναι δωρεάν, γίνεται σε περιβάλλον φιλικό και ευχάριστο, μαζί θα συζητήσουμε ό,τι σε δυσκολεύει να μοιραστείς. Γιατί να το καθυστερεις; Ένα τεστάκι καν’ το!».

Διαβάστε επίσης 

Σε αποδρομή ο Ιός Δυτικού Νείλου- Ένα κρούσμα την τελευταία εβδομάδα

Το συσσωρευμένο στρες επηρεάζει τις αρτηρίες και αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

Όζοι θυρεοειδούς: Πότε προκαλούν ανησυχία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.