«Επίταξη» ή «επιστράτευση» των γιατρών: Οι… υποδείξεις του Γιώργου Μπαμπινιώτη στα ΜΜΕ

«Yποδείξεις» για τη σωστή χρήση της γλώσσας κάνει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με αφορμή την επίταξη – η καλύτερα επιστράτευση- τον ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείων, που στενάζουν από την πίεση λόγω κορονοϊού.

Επίταξη ή επιστράτευση γιατρών

Ο κ. Μπαμπινιώτης, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τη διαφορά των δύο λέξεων, αναφέροντας συγκεκριμένα, πως «δε μπορούμε να πούμε επίταξη των γιατρών» και συμπλήρωσε «ή θα πούμε επίταξη των υπηρεσιών γιατρών ή -όσο κι αν δεν μας αρέσει- επιστράτευση των γιατρών. Επίταξη για άψυχα αντικείμενα ή ζώα – Επιστράτευση για ανθρώπους».

Φωτογραφίες με ενέσεις

Τέλος, αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που επιλέγουν τα ΜΜΕ στα θέματα με τον εμβολιασμο, λέγοντας: «Δεν είναι τηλεοπτικά/εκδοτικά ξεπερασμένο να δείχνεις χιλιάδες φορές το τρύπημα με την εμφανώς και με προκλητικό ρεαλισμό αργά-αργά εμπηγνυόμενη βελόνη της σύριγγας;».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα στο newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Δέμος και ο Άδωνις και το μπάχαλο με τα μονοκλωνικά

Ανάρπαστο το αντιγριπικό εμβόλιο – Οι προβλέψεις για τον φετινό στόχο

Νύχια που μπαίνουν στο δέρμα: Πως αποφεύγεται;

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.