Ο ιατρικός τουρισμός πρωταγωνιστεί και στις νέες τεχνολογίες

Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στις νέες τεχνολογίες, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο “Ορίζοντες Υγείας, με το βλέμμα στο Μέλλον – Ρομποτική και Καινοτομία στις υπηρεσίες του ανθρώπου την εποχή του ΑΙ” που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Στις ελληνικές πρωτοπορίες στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής και των νέων τεχνολογιών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο συνέδριο με τίτλο: “Ορίζοντες Υγείας, με το βλέμμα στο Μέλλον – Ρομποτική και Καινοτομία στις υπηρεσίες του ανθρώπου την εποχή του ΑΙ” που διοργανώθηκε από την SK Congress & Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του ΙΣΑ, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Ιατρικός τουρισμός και τεχνητή νοημοσύνη

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, μίλησε για τους νέους ορίζοντες που ανοίγει για την ιατρική επιστήμη, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η τεχνητή νοημοσύνη και επεσήμανε ότι η ελληνική επιστημονική κοινότητα, πρωτοπορεί σε αυτούς τους τομείς.

Giorgos Patoylis - Iatrikos Toyrismos

«Οι σημαντικές υποδομές που διαθέτουν οι δομές υγείας στη χώρα μας και η υψηλή κατάρτιση των Ελλήνων επιστημόνων που πρωτοστατούν στους τομείς της ρομποτικής χειρουργικής και των νέων τεχνολογιών δίνουν στη χώρα μας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, για να προσελκύσει ασθενείς από όλο τον κόσμο που ψάχνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, σε ανταγωνιστικές τιμές», τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:«Με όχημα τις άριστες υποδομές και την υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των Ελλήνων ιατρών, η χώρα μας μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουμε η χώρα της υγείας για τον παγκόσμιο ασθενή».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιστημονικού και πολιτικού κόσμου της χώρας, μεταξύ των οποίων, η κα Ε. Αγαπηδάκη Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ο κ. Β. Σπανάκης Υφυπουργός Εσωτερικών, η κα Σ. Βούλτεψη Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η κα Σ. Κατσιμίχα Πρόεδρος SK Congress, ο κ. Σ. Κριμιζής Ομότιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Γ. Χρούσος Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής Ερευνητικού Προγράμματος Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, ο κ. Κ. Κωνσταντινίδης Πρόεδρος Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής, ο κ. Σ. Πράπας Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνά», ο κ. Χ. Πανόπουλος Παθολόγος – Οικολόγος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, ο κ. Κ. Πάντος Μαιευτήρας, Γυναικολόγος Ιδρυτής και Διευθυντής της κλινικής «Γένεσις Αθηνών» κ.α

Διαβάστε επίσης 

Συνέδριο Seneca Medical Group: Μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία ο ιατρικός τουρισμός

Σε τροχιά ανάπτυξης ο Ιατρικός τουρισμός – Ημερίδα ΙΣΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.