Στα Ιωάννινα η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία – Δράσεις για ΑμεΑ

Στα Ιωάννινα την Κυριακή 16.06. συνεχίστηκαν οι δράσεις από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων (Ο.Σ.Ι.) σε ΑμεΑ.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» που περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.
Με το τέλος της παρουσίασης από τους οδοντιάτρους, προσφέρθηκαν στους ωφελούμενους ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και προϊόντα στοματικής φροντίδας από την εταιρεία Oral B.

Ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Κήττας, δήλωσε:
«Έχουμε προαναγγείλει σειρά δράσεων σε όλη την Ελλάδα με ξεκάθαρη στόχευση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Ο εορτασμός, άλλωστε, του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» αποτελεί την ιδανική συνθήκη για προσφορά σε ΑμεΑ. Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της Ε.Ο.Ο. τη Διευθύντρια της Σ.Υ.Δ., κ. Μ. Κύρκου, τη Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα για τη συνδρομή της σε όλες τις δράσεις και βέβαια το Δ.Σ. και την Πρόεδρο του Ο.Σ. Ιωαννίνων, κ. Βασιλική Πασιά για την αδιάκοπη παρουσία τους σε όλες τις διοργανώσεις κοινωνικής προσφοράς.»

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων για την ανταπόκρισή τους στη διοργάνωση της επίσκεψής μας στις ΣΥΔ και τη συνδρομή τους στην προσπάθεια της πολιτείας, στο πλαίσιο της ίσης και χωρίς διαχωρισμούς πρόσβασης στην υγεία. Το μήνυμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το Έτος Στοματικής Υγείας «Γεια στο στόμα σου!» αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία. Και όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία η φροντίδα των δοντιών είναι ακόμη πιο σημαντική λόγω επιβαρυμένης γενικής υγείας και δύσκολης συνεργασίας με τους οδοντιάτρους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, ώστε κανείς να μην μείνει μόνος, κανείς να μην μείνει πίσω».

Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κ. Βασιλική Πασιά και ο Αντιπρόεδρος, κ. Νίκος Σουτόπουλος.

Η Πρόεδρος, κ. Β. Πασιά, δήλωσε για τη δράση
«Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές δράσεις στα όρια του Ν. Ιωαννίνων που αφορούν τη στοματική υγεία. Όταν η στόχευση περιλαμβάνει ΑμεΑ, όπως είναι οι ωφελούμενοι στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των Ιωαννίνων, η συμμετοχή μας θα πρέπει να θεωρείται πάντα δεδομένη. Το αίσθημα της προσφοράς στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι υπέροχο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Ο.Σ. Ιωαννίνων, χρόνια τώρα, πρωτοστατεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η διευθύντρια της Σ.Υ.Δ, κ. Μαρία Κύρκου, δήλωσε :
«Μία υπέροχη δράση έλαβε χώρα στις Δομές μας την Κυριακή 16/6, η οποία διοργανώθηκε από την Βουλευτή κα Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και την εταιρία ORAL B! Οι εκπρόσωποι τους, χάρισαν στους ωφελούμενους μας ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες τελευταίας τεχνολογίας καθώς και οδοντόκρεμες, εκπαιδεύοντας τους παράλληλα στη χρήση τους αλλά και στη διαδικασία μιας ολοκληρωμένης στοματικής υγιεινής. Η δράση αυτή ενθουσίασε τα παιδιά μας και μας συγκίνησε ιδιαίτερα καθώς αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία και αναδεικνύει την έμπρακτη στήριξη όλων των συμμετεχόντων στους ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι διαμένουν σε Δομές».

Διαβάστε επίσης

Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι κληρονομική από τη μητέρα

Δείτε ποια φρούτα ωριμάζουν και μετά την αγορά τους και ποια όχι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.