Ξεκίνησαν οι 2οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες με αθλητές από όλη την Ελλάδα

Οι 2οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν την Δευτέρα με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα από 1.000 ατόμα μεγαλύτερης ηλικίας από τη Λευκωσία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, μετέχουν στους 2ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (Geri Olympics), που διοργανώνει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» από την Κύπρο και το Ινστιτούτο για τη Γηριατρική Ολυμπιάδα και την Ενεργό Διαβίωση από τη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης, με τη συμμετοχή 52 φορέων από Ελλάδα και Κύπρο και θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουνίου. Φορείς από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξάνδρεια, το Τυχερό, το Σουφλί, την Ξάνθη, την Ηγουμενίτσα, την Άρτα, την Αττική, τα Χανιά και την Κύπρο θα υποδεχτούν περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμή τους, αναδεικνύοντας τη σημασία μιας δραστήριας καθημερινότητας σε κάθε ηλικία.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης, στόχος των Geri Olympics είναι η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης αποσκοπώντας τόσο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη, όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας μεταξύ των ηλικιωμένων.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των συμμετεχόντων με διαφορετικές ικανότητες και ενδιαφέροντα. Τα αγωνίσματα περιλαμβάνουν διασκεδαστικές δράσεις και αγαπημένα αθλήματα, καθώς και μία ειδική κατηγορία αφιερωμένη σε γνωστικά παιχνίδια που προκαλούν την πνευματική οξύτητα και την κριτική σκέψη των συμμετεχόντων (LLM Care).

Διαβάστε επίσης

Έκτακτες κοιλιακές συστολές: Είναι τελικά τόσο αθώες;

Μ. Χειμώνας (ΣΦΕΕ): Επενδύσεις – καινοτομία κινδυνεύουν από τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία – Τα προβλήματα για τους ασθενείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.