Στα Μετέωρα οι «Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας»

Συνέδριο με τίτλο «Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας», διοργανώνει Μετέωρα, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) διοργανώνει το τριήμερο 17-19/5/2024.

Διακεκριμένοι και έμπειροι ομιλητές, αλλά και νεότεροι φερέλπιδες συνάδελφοι, θα αναφερθούν στις τελευταίες εξελίξεις στα κυριότερα συστηματικά ρευματικά νοσήματα, στις σημαντικότερες δημοσιεύσεις στη βασική και κλινική έρευνα τη χρονιά που πέρασε, σε θέματα καθημερινού κλινικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε πιο σπάνια νοσήματα, καθώς και σε θέματα διαδραστικότητας με άλλες ειδικότητες.

«Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας»: Ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρ. Δημήτρης Καρόκης, επισημαίνει πως «Η διοργάνωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης και ενημέρωσης της επιστημονικής κοινότητας, σχετικά με όλα τα νεότερα που αφορούν στην ειδικότητα, αλλά και ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μεταξύ διακεκριμένων και αξιόλογων συναδέλφων» και σημειώνει ότι «Στόχος της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ – που διοργανώνει για πρώτη φορά τέτοιου βεληνεκούς εκδήλωση στην περιοχή – είναι να συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και του ιατρικού κόσμου σχετικά με τα ρευματικά νοσήματα και την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης που είναι το «κλειδί» για την επιτυχή έκβαση των νοσημάτων αυτών».

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Περιφερειάρχη κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος θα δώσει διάλεξη  στις «Εαρινές Ημέρες Ρευματολογίας», με θέμα «Διαλειμματική νηστεία και φλεγμονή». Επίσης, θα βραβευτεί ο ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ Λ. Σακκάς, ενώ την τιμητική εναρκτήρια ομιλία θα δώσει ο ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Μ. Τρίτος με θέμα «Η ιστορία και θρησκευτικότητα του ιερού χώρου των Μετεώρων».

Στη συνεδρία της τελευταίας ημέρας, νέοι εκπαιδευόμενοι θα παρουσιάσουν διδακτικά περιστατικά από Ρευματολογικές Κλινικές και Τμήματα όλης της χώρας, με σχολιασμό από τον αντίστοιχο εκπαιδευτή, για να ακολουθήσει η εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση πάνω στην διαφοροδιαγνωστική και θεραπευτική τους προσέγγιση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάδειξης αξιόλογων νέων συναδέλφων, αλλά και την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων πάνω σε πραγματικά και δύσκολα περιστατικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://afea.eventsair.com/earinesreymatologias/

Διαβάστε επίσης 

Η Mirror προτείνει Αλόννησο: Οι προσδοκίες για ιδανικές διακοπές συναντούν την πραγματικότητα

Ένα γευστικό ταξίδι για τη διατροφή της Θράκης μέσα από το βιβλίο “Κομοτηνή στο Πιάτο”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.