Πατούλης-ΕΛΙΤΟΥΡ: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για τον τουρισμό ευεξίας

Τη σύνδεση διατροφής, υγείας και τουρισμού, ανέδειξε ο Γιώργος Πατούλης, σε φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑ.ΔΑ – Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυλής, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική διάλεξη από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρο της ΕΛΙΤΟΥΡ και του ΕΔΔΥΠΠΥ με θέμα: «Διατροφή, Υγεία και Τουρισμός». Το γεγονός αυτό συγκέντρωσε ένα πλήθος ακροατών, ανάμεσά τους φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑ.ΔΑ – Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στη διάρκεια της διάλεξης, ο κ. Πατούλης τόνισε την κρίσιμη σημασία της συνέργειας μεταξύ Διατροφής, Υγείας και Τουρισμού, αναδεικνύοντας έννοιες όπως ο Τουρισμός Υγείας, ο Τουρισμός Ευεξίας και η μακροζωία. Επιπλέον, ανέφερε τη διοργάνωση του 1ου Υβριδικού Παγκόσμιου Φόρουμ Οικονομίας Ευεξίας «Από την Ευκαιρία σε μια Επιτυχή Ανάπτυξη – Η Ελληνική Περίπτωση», που πραγματοποίησε το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ τονίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση της Ελλάδας ως προορισμού Ευεξίας.

Τουρισμός ευεξίας

Η εκδήλωση τιμήθηκε με την παρουσία εξέχοντων προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους ο Π. Καλδής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο Π. Καλαντώνης, Διευθυντής του Προγράμματος και Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης, η Κ. Παναγιωτακοπούλου, Διδάσκουσα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ΕΔΙΠ του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του ΠΑ.ΔΑ., ο Ν. Σταυρόπουλο, διοικητική υποστήριξη και ΕΔΙΠ του μεταπτυχιακού προγράμματος, ο Α. Αργυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής, και η Ε. Λιακού, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Περιουσίας και Προμηθειών Δήμου Φυλής.

Ο Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στη  σημασία της εκδήλωσης  και στην ενθουσιώδη συμμετοχή του κοινού και την ενεργό αλληλεπίδραση, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης στην προώθηση της Υγείας και του Τουρισμού Ευεξίας στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τον Τουρισμό Ευεξίας, προσφέροντας μια πλούσια παράδοση στην Μεσογειακή διατροφή και την ιστορική κληρονομιά που έχει δώσει στον κόσμο την Ιατρική Επιστήμη.

Η διάλεξη έκλεισε με μια ζωντανή συζήτηση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. Πατούλη, εμβαθύνοντας σε θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας μέσα από τη διατροφή και τον τουρισμό.

Η εκδήλωση έδειξε τη δυναμική και την προοπτική που προσφέρει η ενσωμάτωση των συγκεκριμένων τομέων στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την υγεία και την ευεξία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε επίσης 

Γ. Πατούλης: «Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει προορισμό υγείας για τους κατοίκους των χωρών της Αφρικής»

Οι ανοιξιάτικες ταξιδιωτικές τάσεις στην Ελλάδα – Οι Millennials δείχνουν τον δρόμο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.