ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος: 4 συναρπαστικές μέρες από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

Ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος», που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, αναμένεται να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον και η Ελλάδα θα ζει για 4 μέρες στον ρυθμό του αγώνα.

Ο αγώνας 820 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Μαΐου με τους ποδηλάτες να αναμένεται να περάσουν τη γραμμή τερματισμού τέσσερις ημέρες αργότερα στην Αθήνα, στις 19 Μαΐου.

Ο Ποδηλατικός Γύρος

Ο ποδηλατικός αγώνας DEI International Tour of Hellas 2024 διοργανώνεται από το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ελλάδα και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι ποδηλάτες θα τρέξουν σε Κατερίνη, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Σπερχειάδα και Χαλκίδα, ενώ η φετινή περιοδεία περιλαμβάνει και «βασιλικό» τερματικό στάδιο στο Βελούχι στα 1.852 μέτρα υψόμετρο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Αθλητισμού

Λεπτομέρειες για τον αγώνα συζήτησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Αθήνα, ο υπουργός έδωσε ένα ποδήλατο και ένα κράνος στον δήμαρχο ως τρόπο «σφράγισης» της συνεργασίας με τον δήμο για τη φετινή διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου.

«Καλωσορίζω τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ως θεσμικό συνδιοργανωτή της τεράστιας εκδήλωσης, του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της ΔΕΗ, με ένα συμβολικό δώρο, ένα ποδήλατο και φυσικά το απαραίτητο κράνος, καθώς οι προτεραιότητές μας είναι βιώσιμες . ανάπτυξη και οδική ασφάλεια », είπε ο Βρούτσης.

Ευχαριστώντας τον υφυπουργό, ο δήμαρχος Δούκας σχολίασε ότι το δώρο «ταιριάζει απόλυτα» με την προσέγγιση του δήμου για μια Αθήνα πράσινη, φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς το ποδήλατο .

«Πιστεύουμε ότι αυτή η κορυφαία αθλητική διοργάνωση είναι μια μεγάλη αναβάθμιση για τη χώρα μας και είναι μεγάλη τιμή για αυτήν να τελειώνει στην πόλη μας, την Αθήνα», είπε.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Μαΐου σε μια διαδρομή που θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη, θα συνεχίσει προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα και θα επιστρέψει στο κέντρο της πόλης για να τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο .

Διαβάστε επίσης

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Έρχεται πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου με self test

Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτου από τη διαλειμματική νηστεία οκτώ ωρών – Τι έδειξε νέα μελέτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.