Pierra Creta: Για σκι στον Ψηλορείτη, επειδή η Ελλάδα έχει και χειμώνα

Οι χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη, είναι μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις σκι στον κόσμο, σύμφωνα με το National Geographic και αυτό το ένιωσαν όσοι πήραν μέρος το περασμένο Σαββατοκύριακο στη διοργάνωση Pierra Creta.

“Ένας απ’ τους βασικούς στόχους της στρατηγικής του ΕΟΤ είναι η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα τα οποία προβάλλουν την “χειμερινή” Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, όπως είναι το Pierracreta”,
επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Το Pierra Creta είναι ένας «open», ομαδικός αγώνας ορειβατικού σκι που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Κρήτη. Αποτελείται από δύο διαδρομές, η διαδρομή Α με ενδεικτική υψομετρική διαφορά 1800 μ και Β με ενδεικτική υψομετρική διαφορά περίπου 900 μ.
Πρόκειται για έναν από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι, στις χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη.

Μάλιστα φέτος, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ ο φετινός αγώνας καλύφθηκε από εξειδικευμένους δημοσιογράφους από την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία που ταξίδεψαν στο νησί κι έζησαν από κοντά την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Κρήτη κατά την διάρκεια του χειμώνα.

“Το Pierra Creta έχει εξελιχθεί σε θεσμό ως αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας μιας πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων. Τους συγχαίρω όλους και τους διαβεβαιώνω ότι ο ΕΟΤ θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Γιατί η Ελλάδα μας έχει και χειμώνα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.


Φωτό: instagram.com/pierracreta

Διαβάστε επίσης

Καφεΐνη – Τι δείχνουν οι νεότερες μελέτες για την επίδρασή της στα οστά και το βάρος

Η πανδημία μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά 1,6 έτος παγκοσμίως

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.