Αεροπορική πτήση θα ακολουθήσει την ολική έκλειψη ηλίου

Την ολική έκλειψη ηλίου θα ακολουθήσει μία αεροπορική πτήση τον Απρίλιο, στις ΗΠΑ, προσφέροντας ένα μοναδικό θέμα στους επιβάτες και το πλήρωμα.

Η αεροπορική εταιρεία Delta ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μια ειδική πτήση από το Όστιν προς το Ντιτρόιτ στις 8 Απριλίου 2024, με σκοπό να ακολουθήσει την ολική έκλειψη ηλίου, στα 30.000 πόδια.

Η πτήση 1218 της Delta θα εκτελεστεί ειδικά με ένα A220-300, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερη θέαση λόγω των μεγάλων παραθύρων του αεροσκάφους. Η πτήση θα αναχωρήσει από το Όστιν στις 12:15 μ.μ. και θα προσγειωθεί στο Ντιτρόιτ στις 4:20 μ.μ. και είναι χρονομετρημένη για να δώσει στους επιβαίνοντες την ευκαιρία να δουν με ασφάλεια την ηλιακή έκλειψη στο αποκορύφωμά της.

«Η έκλειψη ηλίου της 8ης Απριλίου είναι η τελευταία ολική έκλειψη που θα δούμε στη Βόρεια Αμερική μέχρι το 2044», δήλωσε ο Warren Weston, επικεφαλής μετεωρολόγος της Delta Air Lines. «Αυτή η έκλειψη θα διαρκέσει δύο φορές περισσότερο από αυτή που συνέβη το 2017 και η διαδρομή είναι σχεδόν διπλάσια».

Αυτονόητο είναι ότι όλοι οι επιβάτες θα φορούν ειδικά γυαλιά προκειμένου να προστατέψουν τα μάτια τους από το έντονο ηλιακό φως.

Η ολική έκλειψη ηλίου θα είναι μη ορατή στην Ελλάδα, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής, του Καναδά αλλά και στο Μεξικό θα απολαύσουν αυτό το σπάνιο ουράνιο φαινόμενο κατά το οποίο ο δίσκος της σελήνης εφάπτεται εσωτερικά με τον ηλιακό δίσκο κρύβοντας κάθε ίχνος ηλιακού φωτός για μερικά λεπτά. Στον ουρανό θα φαίνεται πως τα δύο σώματα έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος. Βέβαια πρόκειται για μία ουράνια ψευδαίσθηση, γιατί αν και ο ήλιος είναι 400 φορές πιο μακριά από τη σελήνη, φαίνεται αντίστοιχα 400 φορές μικρότερος.

Διαβάστε επίσης

Τα 5 ελληνικά ζευγαρονήσια που προτείνουν οι Ιταλοί

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Το 60-65% των καρκίνων θεραπεύονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.