Diabetes Magic Bus: 1.200 μετρήσεις διαβήτη σε 6 ημέρες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε και φέτος το ταξίδι του στους δρόμους και στις πλατείες της γιορτινής Αθήνας το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη”, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.200 μετρήσεις και εντοπίστηκαν τουλάχιστον 15 περιστατικά ανθρώπων που είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου και δεν το γνώριζαν.

Στο σημαντικό αυτό ταξίδι άνθρωποι με διαβήτη που με χαρά μετρήθηκαν και έλαβαν συμβουλές διατροφής από τους διαιτολόγους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έκαναν δωρεάν λιπομετρήσεις και έλεγχο διαβητικού ποδιού, οικογένειες που με τη νόσηση του παιδιού τους γνώρισαν τη νόσο και μαθαίνουν να ζουν με αυτή, αλλά και ανθρώπους που δεν γνώριζαν καν ότι είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου και το έμαθαν ακριβώς λόγω της παρουσίας του λεωφρορείου εκεί! Επίσης, νέα παιδιά που πρόθυμα υποβλήθηκαν σε λιπομέτρηση και μέτρηση σακχάρου και έλυσαν τις απορίες τους με τη βοήθεια της ομάδας.

1.200 μετρήσεις διαβήτη σε 6 ημέρες

Για έξι ημέρες, από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου, το Λεωφορείο, που ενδύθηκε τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη βοήθεια της CHRISTMAS DÉCOR, σκόρπισε το μήνυμα της πρόληψης και της ενημέρωσης για τον διαβήτη και τον εμβολιασμό σε ισάριθμους Δήμους της Αττικής: τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Γλυφάδας, τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Δήμο Περιστερίου.

Τις λιπομετρήσεις και τις διατροφικές συμβουλές ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου, ενώ το Τμήμα Παιδαγωγικών του ανέλαβε να απασχολήσει και να διασκεδάσει τα παιδιά με ειδικά δρώμενα.

Φέτος το ταξίδι είχε… ενισχυμένη δόση μαγείας, καθώς κάθε απόγευμα, η δράση έκλεινε με ένα …Magic Show από τον μάγο mentalist SKYMAN, που περιλάμβανε επιδείξεις ταχυδακτυλουργίας, “μαγικές” εμφανίσεις-εξαφανίσεις αντικειμένων, κόλπα με τράπουλα, παιχνίδια μυαλού κ.ά., ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης 

«Οι Κολλητοί του Διαβήτη»: Πρόγραμμα ενημέρωσης για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Πόσα βήματα ανά λεπτό πρέπει να κάνουν οι άνδρες και πόσα οι γυναίκες, για την πρόληψη του διαβήτη

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.