Οι πιο περίεργες κλοπές στα ξενοδοχεία – Από πετσέτες μέχρι πιάνο και νεροχύτη

Οι κλοπές στα ξενοδοχεία θεωρείται ακίνδυνη από πολλούς επισκέπτες, αλλά κάποιοι είναι περισσότερο τολμηροί και παίρνουν μαζί τους τηλεοράσεις, πιάνα, στρώματα ή ακόμα και έργα τέχνης.

Ο ταξιδιωτικός οδηγός της Γερμανίας, Wellness Heaven, απευθύνθηκε σε 1.376 διευθυντές ξενοδοχείων ποια αντικείμενα κλέβονται πιο συχνά.

Το κύριο αποτέλεσμα της μελέτης ήταν ότι οι πετσέτες και τα μπουρνούζια κλέβονται περισσότερο. Ακολουθούν οι κρεμάστρες, τα στυλό και τα καλλυντικά.

Εκτός όμως από αυτά τα «συνηθισμένα» αντικείμενα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο:

Οι πιο περίεργες κλοπές στα ξενοδοχεία

Εξοπλισμός μπάνιου
Σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο, επισκέπτες κατάφεραν να κλέψουν είδη μπάνιου: την ντουζιέρα, ένα ντους με υδρομασάζ, ένα κάθισμα τουαλέτας, έναν σωλήνα αποχέτευσης και έναν ολόκληρο νεροχύτη, όπως αναφέρει ένα ξενοδοχείο του Βερολίνου.

Ένα Μεγάλο Πιάνο
Ξενοδόχος από την Ιταλία είπε: «Μόλις περπάτησα στο λόμπι, παρατήρησα ότι κάτι έλειπε και αμέσως μετά έμαθα ότι τρεις άγνωστοι άντρες με φόρμες είχαν αφαιρέσει το πιάνο με ουρά».

Αριθμοί Δωματίων
Σε ένα ξενοδοχείο στην Αγγλία ένας επισκέπτης είχε αφαιρέσει τους αριθμούς από την πόρτα του δωματίου του. «Δεν το προσέξαμε μέχρι που ο επόμενος επισκέπτης δεν μπορούσε να βρει το δωμάτιό του», δηλώνει ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Κυνηγετικά τρόπαια
Σε ξενοδοχείο στη Γαλλία, ένας επισκέπτης συνελήφθη όταν προσπάθησε να κλέψει το βαλσαμωμένο κεφάλι ενός αγροιόχοιρου. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία, έλαβε αυτό το τρόπαιο, καθώς φίλοι του αγόρασαν το κεφάλι από το ξενοδοχείο και του το έδωσαν ως γαμήλιο δώρο.

Πάγκοι σάουνας
Σε ξενοδοχείο κοντά στο Σάλτσμπουργκ έκλεψαν τα ξύλινα παγκάκια από μια σάουνα.

Σύστημα HiFi
Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου από τη Γερμανία ανέφερε πώς εξαφανίστηκε ολόκληρο το στερεοφωνικό σύστημα από το σπα.

Λουλούδια
Η διοίκηση ενός θέρετρου στις Μαλδίβες δήλωσε ότι αγοράζει νέες συνθέσεις λουλουδιών πολλές φορές την εβδομάδα για να αντικαταστήσει τις αγνοούμενες.

Από την έρευνα φάνηκε ότι οι Γερμανοί και οι Βρετανοί επισκέπτες του ξενοδοχείου προτιμούν τις πετσέτες, τα μπουρνούζια, τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης.

Αντίθετα, οι Αυστριακοί προτιμούν πιάτα και μηχανές καφέ, ενώ οι Αμερικάνοι επιθυμούν μαξιλάρια και μπαταρίες.

Οι Ιταλοί φαίνεται να προτιμούν τα ποτήρια κρασιού ως σουβενίρ ξενοδοχείου, ενώ το πιστολάκι μαλλιών βρίσκεται ψηλά στην ελβετική κατάταξη. Οι Γάλλοι έλκονται κυρίως από τηλεοράσεις και τηλεχειριστήρια, ενώ οι Ολλανδοί παίρνουν μαζί τους λαμπτήρες και χαρτί υγείας.

Οι κλοπές στα ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων 

Συνολικά 740 ξενοδόχοι από ξενοδοχεία 4 αστέρων και 636 από ξενοδοχεία 5 αστέρων ρωτήθηκαν για να προσδιοριστεί η συμπεριφορά των κλεφτών.

Η πιθανότητα κλοπής υπολογιστών tablet σε ξενοδοχεία 5 αστέρων είναι 6 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με την κατηγορία των 4 αστέρων. Ομοίως, τα έργα τέχνης είναι δημοφιλή αντικείμενα επιθυμίας σε πολυτελή ξενοδοχεία (4,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα κλοπής). Οι τηλεοράσεις και τα στρώματα κλέβονται επίσης πολύ πιο συχνά σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου 4 αστέρων ικανοποιούνται με λιγότερο εντυπωσιακά δώρα: οι πετσέτες και οι κρεμάστρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι στα ξενοδοχεία 5 αστέρων. Ο τυπικός επισκέπτης του ξενοδοχείου 4 αστέρων λατρεύει ιδιαίτερα τα πρακτικά αντικείμενα, όπως μπαταρίες και τηλεχειριστήρια.

Διαβάστε επίσης

Πνευμονία της Κίνας: Η αν. καθηγήτρια Ν. Ροβίνα εξηγεί

Η απλή άσκηση, που ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα ενάντια στη γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.