4.000 δένδρα φύτεψαν σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι της AstraZeneca

Μέσα από το βραβευμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις» οι εργαζόμενοι της AstraZeneca φύτεψαν και ανέλαβαν τη φροντίδα 4.000 δένδρων σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να φυτέψει και να φροντίσει περισσότερα από 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα έως το 2030.

Από την δενδροφύτευση στην Αθήνα

Ειδικότερα, περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι της AstraZeneca συγκεντρώθηκαν στις 03/11 στην περιοχή του Υμηττού στην Παιανία και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου στην Θεσσαλονίκη όπου σε συνεργασία με τον Mη Κερδοσκοπικό, Περιβαλλοντικό και Ανθρωπιστικό Οργανισμό “WE4ALL” φύτεψαν νέα δένδρα συμβάλλοντας στην πράξη στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, που τα τελευταία χρόνια βάλλεται ιδιαίτερα από καταστροφικές πυρκαγιές και όχι μόνο.

Από την δενδροφύτευση στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της AstraZeneca φρόντισαν και πολλά δένδρα που είχαν φυτευτεί στα σημεία σε παλαιότερες δράσεις και δεσμεύτηκαν ότι θα επιστρέφουν συχνά στις περιοχές για να ποτίζουν και να βλέπουν την πορεία των δένδρων.

Η κα Γιώτα Κοτσεκίδου, External Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου επεσήμανε «Πιστοί στην πεποίθησή μας ότι η υγεία του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία των ανθρώπων, θέτουμε ως πρωταρχικό μας στόχο να συμβάλουμε έμπρακτα στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και στη δημιουργία χώρων πρασίνου μέσα στις πόλεις. Μέχρι το 2030, δεσμευόμαστε να φυτέψουμε και να φροντίσουμε περισσότερα από 30.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα με δενδροφυτεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο του βραβευμένου μας προγράμματος «Προστατεύουμε το Περιβάλλον…με Πράξεις». Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση της δέσμευσής μας».

Επισημαίνεται ότι με την δέσμευσή της η AstraZeneca Ελλάδας προσθέτει στους στόχους της παγκόσμιας πρωτοβουλίας AZ Forest, μέσω της οποίας η AstraZeneca δεσμεύεται να φυτεύσει και να φροντίσει 200 εκατομμύρια δέντρα σε 6 ηπείρους έως το 2030 σε συνεργασία με ειδικούς, που επικεντρώνονται στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της τοπικής ανθεκτικότητας στο κλίμα, τη μείωση του κινδύνου φυσικών καταστροφών και την προώθηση της βιοποικιλότητας.

Διαβάστε επίσης

5 πόνοι που σχετίζονται με την ηλικία και πώς να τους αναγνωρίσετε

Φυτική διατροφή – Πώς επηρεάζει τον διαβήτη, τις καρδιαγγειακές και γυναικολογικές παθήσειες ακόμα και τον καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.