ΙΣΑ- Περιφέρεια Αττικής : Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλία και κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Ανθρωπιστική βοήθεια, για τους πολίτες των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, οργανώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Ειδικότερα, θα αποσταλεί το ασθενοφόρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με δυο διασώστες, ενώ σήμερα ξεκίνησαν έξι φορτηγά της Περιφέρειας από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας στο Φάληρο.

Τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα απαιτηθεί θα υπάρχει συνεχής ροή στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας.

ΙΣΑ Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλία και κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Μέχρι το μεσημέρι, τα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής θα έχουν μεταφέρει συνολικά 29 παλέτες με υλικό, εκ των οποίων 14 παλέτες με κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα και fleece), έξι με εμφιαλωμένα νερά, τρεις με βρεφικό γάλα, τρεις με γάλα εβαπορέ, δύο με αδιάβροχα και μια με μακαρόνια.

Παράλληλα, στο πεδίο παραμένουν τα υδροφόρα οχήματα που έστειλε η Περιφέρεια για να συμμετάσχουν στη διανομή πόσιμου ύδατος σε σημεία που έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο Κέντρο Logistics κατά την αναχώρηση των φορτηγών, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα φεύγει για τη Θεσσαλία η πρώτη αποστολή της Περιφέρειας Αττικής για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες και από τον ΙΣΑ, προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στις πληγείσες περιοχές τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Αττικής θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για συγκέντρωση βοήθειας. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, όπως πάντα, βρίσκονται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας»

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Έχουν οριστεί σημεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, στα οποία οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν τις προσφορές τους.

ΙΣΑ:Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας, δημιουργούνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής σημεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, στα οποία οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται και να προσφέρουν τα παρακάτω είδη:

– Εμφιαλωμένα νερά
– Χυμοί
– Σκηνές
– Κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες
– Ξηρά τροφή (φρυγανιές, έτοιμα σνακ, μπισκότα)
– Απορρυπαντικά γενικής χρήσης
– Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
– Βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές και πάνες
– Ρούχα (καθαρά και καινούργια)

Οι πολίτες της Αττικής θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους μεταξύ 09.00 – 14.00 από αύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στα κάτωθι σημεία:

– ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Συγγρού 15 – 17, ισόγειο

– ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης (Logistics), Κτίριο Β 220 – Ολυμπιακός Πόλος Παλαιού Φαλήρου
– Πλατεία Νερού

– ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, Κηφισίας 100, Μαρούσι – ισόγειο

ενώ από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι παρακάτω χώροι στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες:

– Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ: Αιγάλεω 5 και Κάστορος, Πειραιάς

– ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Τρώων 1 και Χαλκίδος, Άγιος Παύλος – Περιστέρι

– ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Κτήριο Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, 17ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη

– ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Κτήριο Π.Ε. Δυτικής Αττικής Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα – ισόγειο

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τα σημεία συγκέντρωσης του υλικού, καθώς και για τα απαιτούμενα είδη πρώτης ανάγκης από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στη διεύθυνση https://bit.ly/3PakLrj 

 

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Daniel»: Οι 4 φάσεις του σχεδίου του Υπουργείου Υγείας

Επιχειρησιακός σχεδιασμός του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής “βόμβας” στη Θεσσαλία

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.