Καλαμάτα: Άνοιξαν το φράγμα λόγω κακοκαιρίας και ανακάλυψαν την «κλεμμένη» προτομή του Παπαφλέσσα

Σοκ έπαθαν στην Καλαμάτα, όταν άνοιξαν το φράγμα λόγω κακοκαιρίας και ανακάλυψαν την «κλεμμένη» προτομή του Παπαφλέσσα. Πρόκειται για το φράγμα Παμίσου στον Άρι, όπου εντοπίστηκε τυχαία η προτομή του Παπαφλέσσα που πιθανολογείται ότι είναι αυτή που κλάπηκε πέρυσι.
Μπροστά σε ένα απίστευτο εύρημα βρέθηκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της κοινότητας Άρι στην Καλαμάτα. Κατά το άνοιγμα του φράγματος για λόγους εκτόνωσης εξαιτίας της κακοκαιρίας κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν προτομή του Παπαφλέσσα.
Πιθανολογείται, όπως λέει το messinialive, ότι πρόκειται για την κλεμμένη προτομή από τα Ταμπούρια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, πριν περίπου έναν χρόνο, τον Μάιο του 2022, με τις αρχές να προσανατολίζονται τότε σε “κυνηγούς χαλκού”. Η προτομή στο μνημείο του Παπαφλέσσα αντικαταστάθηκε από νέα μαρμάρινη, πρόσφατα, τον Μάιο του 2023.
H προτομή του Παπαφλέσσα που εντοπίστηκε στο φράγμα είναι μπρούτζινη, βάρους περίπου 30 κιλών.

Η διαδικασία ανάσυρσης της προτομής στην Καλαμάτα

Μέχρι σήμερα, όπου αποκαλύφθηκε η προτομή μέσα στο ποτάμι του Παμίσου, και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την ανάσυρσή της, αφού πρόκειται για μπρούτζινη προτομή, βάρους περίπου 30 κιλών.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο και εξετάζεται η προτομή να προέρχεται κι από την Πολιανή.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.