Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου – Σε ποιους τομείς διακρίθηκε η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις καλύτερες χώρες στον κόσμο για ταξίδια περιπέτειας και ιστορικής κληρονομιάς, όπως και για μοναχικές αποδράσεις, σύμφωνα με την κατάταξη του U.S. News & World Report για το 2023.

Η χώρα μας βρέθηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, μετά την Ιταλία και πάνω από την Ισπανία και τη Γαλλία. Επίσης, είναι στην τρίτη θέση στην κατηγορία περιπέτειας με πρώτη την Βραζιλία και δεύτερη την Ιταλία.

Επίσης, η Ελλάδα είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για μοναχικά ταξίδια, μετά την Ισπανία, και τρίτη την Ιταλία.

Οι 10 καλύτερες χώρες του κόσμου

Στη γενική κατηγορία καλύτερης χώρας στον κόσμο, την πρώτη θέση για το 2023 κατέλαβε για 6η συνεχή χρονιά η Ελβετία. Ακολουθούν ο Καναδάς, η Σουηδία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Ν. Ζηλανδία, το Ην. Βασίλειο και η Ολλανδία.

Τα κριτήρια για την ανάδειξη των καλύτερων χωρών ομαδοποιούνται σε 10 υποκατηγορίες, που κυμαίνονται από την επιχειρηματικότητα και την ποιότητα ζωής έως την εξουσία και την κληρονομιά.

«Η οικονομία ενός έθνους, καθώς και οι δυνατότητές του για επιτυχία σε βασικούς τομείς όπως το εμπόριο, τα ταξίδια και οι επενδύσεις, εξαρτώνται εν μέρει από το πώς γίνεται αντιληπτή η παρουσία του παγκοσμίως», δήλωσε ο Morgan Felchner, εκτελεστικός συντάκτης ειδήσεων και εκδηλώσεων των US News. «Η κατάταξη και η έκθεση των Καλύτερων Χωρών για το 2023 εξετάζουν αυτές τις αντιλήψεις καθώς σχετίζονται με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνοντας στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στους κατοίκους διαφόρων εθνών μια χρήσιμη ματιά στην αντιληπτή αξία της χώρας τους».

Αυτή είναι η έκτη φορά που η Ελβετία διεκδικεί τη Νο. 1 θέση, έχοντας την κατοχή της από το 2017 έως το 2020. Σημείωσε ιδιαίτερα καλή βαθμολογία στις υποκατηγορίες επιχειρηματικότητας και ποιότητας ζωής. Ο Καναδάς ανέβηκε μια θέση στο Νο. 2, η Σουηδία ανέβηκε δύο θέσεις στο Νο. 3 και η Αυστραλία πήδηξε τρεις θέσεις και έφτασε στο Νο. 4. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έπεσαν μία θέση, ενώ η Νέα Ζηλανδία και η Ολλανδία επέστρεψαν στο top 10 μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Δείτε την πλήρη κατάταξη εδώ.

Οι 10 καλύτερες χώρες για το 2023

  • Ελβετία
  • Καναδάς
  • Σουηδία
  • Αυστραλία
  • Ηνωμένες Πολιτείες
  • Ιαπωνία
  • Γερμανία
  • Νέα Ζηλανδία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ολλανδία

Διαβάστε επίσης

Πότε συγκαλείται η επιτροπή, που θα αξιολογεί τις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι αλλαγές “με το καλημέρα”

Άρθρο Παρέμβαση: Ο αποφασιστικός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.