Εκδηλώσεις με άξονα την κλιματική αλλαγή, για όσους κάνουν ακόμα διακοπές – «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»

Το πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα 2023 του επιτυχημένου θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» ολοκληρώνεται με έξι ξεχωριστές εκδηλώσεις σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία από το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο της Χίου μέχρι το Κάστρο Αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Η ένατη και τελευταία εβδομάδα του φετινού προγράμματος με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή φέρνει νέες θεατρικές παραγωγές, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους και χορό σε Χανιά, Σάμο, Κεφαλονιά, Ρόδο, Άρτα και Χίο από τις 28 έως και τις 31 Αυγούστου 2023. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ.

Πρώτη στάση της τελευταίας εβδομάδας των εκδηλώσεων του προγράμματος το Αρχαίο Θέατρο Απτέρας στα Χανιά (φωτό), όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Το πράσινο δεν μένει πια εδώ», σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, στις 28 και 29 Αυγούστου.

Επόμενος σταθμός το Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου (Ξύλινο) για την πρώτη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Το τραγούδι της φάλαινας», βασισμένης στο βιβλίο «Νo More Harveys» της Σαντάλ Μπιλοντώ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου, στις 29 και 30 Αυγούστου.

Ακολουθούν, στις 30 και 31 Αυγούστου, τέσσερις τελικοί προορισμοί: το Κάστρο Αγίου Γεωργίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, όπου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Λύματα ή Πώς θα μας θυμούνται», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Κανελλοπούλου, ο Προμαχώνας Αγίου Γεωργίου στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όπου θα παρουσιαστεί η θεατρική-εικαστική εγκατάσταση «Η φάλαινα», σε σκηνοθεσία Αριάδνης Καβαλιέρου και Γιάννη Μπισμπικόπουλου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, όπου θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη περφόρμανς για όλη την οικογένεια «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης #Τσερνομπιλ» από την ομάδα Ονειρόδραμα. Τέλος, το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρου της Χίου για την πρώτη παρουσίαση της περφόρμανς χορού «Το δάκρυ» από την ομάδα σύγχρονου χορού Στέρεο Νερό.

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τσακωμοί με τα παιδιά, εκρήξεις θυμού και ακαταστασία – Η έρευνα που μιλάει στην ψυχή κάθε γονιού

Η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.