Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο – Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι γιορτάζουν σε όλη τη χώρα

Δύο φεγγάρια φέτος ο Αύγουστος και η πρώτη πανσέληνος είναι σήμερα 1η του μήνα, ενώ με την δεύτερη θα αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι, αφού είναι στις 31 Αυγούστου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, οι μαγικές βραδιές της πανσελήνου στην Ελλάδα γιορτάζονται σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι κατακλύζονται από επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι σε τόπους ιδιαίτερης σημασίας.

Έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα, με ελεύθερη είσοδο τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου την 1η Αυγούστου και της 31ης Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις για τα δύο φεγγάρια

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο νύχτες της πανσελήνου, Τρίτη 1η και Πέμπτη 31 Αυγούστου, αλλά και στις 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα. Περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά. Άλλοι 50 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο (20:00-24:00).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα, όπως έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΠΟΑ, το οποίο θα ενημερώνεται για πιθανές μικροαλλαγές.

GDAPK_Panselinos2023_program310723_el

 

“Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο” – Μνημεία και Αρχαιολογικοί Χώροι με την Πανσέληνο Αυγούστου 2023

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να απαγορευτούν οι ενδοκρινικοί διαταράκτες στα παιχνίδια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αφηγείται πως αντιμετώπισε το μπούλινγκ όταν ήταν παιδί

Ξεκινούν έλεγχοι σε όλες τις υγειονομικές δομές, τι λέει το ΦΕΚ, ο ρόλος των ΥΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.