Telegraph: “Ξεχάστε τη Σαντορίνη… Σε αυτά τα 10 νησιά κάνουν διακοπές οι Ευρωπαίοι” – Τα τρία είναι ελληνικά

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, προτείνει 10 νησιά που πηγαίνουν οι Ευρωπαίοι όταν θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία στις διακοπές τους. Ανάμεσα στα 10 νησιά είναι και τρία ελληνικά, και δεν σίγουρα δεν πρόκειται για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο ή Κέρκυρα.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ξεχάστε τη Σαντορίνη… Εδώ κάνουν οι Ευρωπαίοι διακοπές», η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει στους Βρετανούς αναγνώστες της 10 νησιά της Μεσογείου που χαρακτηρίζονται για τις φυσικές ομορφιές τους και την ηρεμία, σε αντίθεση με τους ξέφρενους ρυθμούς που έχουν δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κέρκυρα, η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα που παραδοσιακά κατακλύζονται από τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Από την Ελλάδα προτείνονται το Μεγανήσι, η Άνδρος και το Αγκίστρι.

  • Μεγανήσι: Διαχρονική ομορφιά στο Ιόνιο

Healthstories Telegraph Ξεχάστε τη Σαντορίνη Σε αυτά τα 10 νησιά κάνουν διακοπές οι Ευρωπαίοι Τα τρία είναι ελληνικάΌπως αναφέρει η εφημερίδα, το Μεγανήσι είναι ένα νησί του Ιονίου από μια περασμένη εποχή – φαντάζεται κανείς την Κέρκυρα που ερωτεύτηκε ο Gerald Durrell, σε μικρογραφία.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης επισκεπτόταν το Μεγανήσι και παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι στον γειτονικό Σκορπιό που του ανήκε και που σήμερα μετατρέπεται σε πολυτελές ιδιωτικό νησιωτικό θέρετρο. Ωστόσο, το Μεγανήσι αντιστάθηκε στη χλιδή, προχωρώντας με τον δικό του αργό ρυθμό.

Στα χωριά Σπαρτοχώρι και Κατωμέρι, οι ροζ βουκαμβίλιες πέφτουν πάνω σε πολύχρωμες πόρτες και παράθυρα, ενώ το λιμανάκι στο Βαθύ είναι πάντα πολυσύχναστο με σκάφη στην προβλήτα. Δεν υπάρχουν φανταχτερά εστιατόρια, ούτε πλούσια νυχτερινή ζωή.

  • Άνδρος: Εύπορες Κυκλάδες χωρίς υπερβολές

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχτισαν τα αρχοντικά τους στην Άνδρο στις αρχές του 20ου αιώνα πρόσφεραν ευημερία σε αυτό το στολίδι των Κυκλάδων.

Η Άνδρος είναι πιο ήσυχη από άλλα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων και παραμένει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των μεγιστάνων της ναυτιλίας.

Η Άνδρος διαθέτει ένα καταπράσινο ορεινό εσωτερικό, με δάση, περιβόλια και ελαιώνες εσπεριδοειδών.

Η κύρια πόλη της, η Χώρα, είναι απροσδόκητα μεγαλειώδης με το νεοκλασικό δημαρχείο και τα σπίτια με στοές με δωρικούς κίονες.

  • Αγκίστρι: Χαλαρή οικογενειακή απόδραση κοντά στην Αθήνα

Η Ύδρα είναι στέκι των σούπερ σταρ από τη δεκαετία του 1960, όταν γοήτευε τον Λέοναρντ Κοέν, αλλά, το Αγκίστρι συγκεντρώνει τώρα κάποιους λίγους διασήμους Βρετανούς ταξιδιώτες. Το νησί δελεάζει με τις παραλίες του και τον χαλαρό τρόπο ζωής του.

Τα υπόλοιπα νησιά που προτείνει η Telegraph είναι…

Lopud: Ντουμπρόβνικ

Favignana: Σικελία

La Maddalena, Sardinia: Κόστα Σμεράλδα

Procida: Νάπολη

Rab: Δαλματικές Ακτές

Ponza: Λάτσιο

Pantelleria: Σικελία

Διαβάστε επίσης

COVID-19: Ακόμη παρούσα – Τα στοιχεία από την αρχή του έτους, τα αντιικά και η 1η θέση λόγω θανάτων

Το ηλιοβασίλεμα κάνει καλό στην υγεία, επιβεβαιώνει επιστημονική έρευνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.