Μάθημα Ποδηλατικής Παιδείας στην Πάρνηθα αφιερωμένο στους νέους με εμπειρία καρκίνου

Σε ένα μάθημα ποδηλατικής παιδείας μας καλεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τους νέους που άφησαν πίσω τους τον καρκίνο, για όσους δεν τον άφησαν ακόμη, για τους φίλους, τους φροντιστές και τους υποστηρικτές τους.
Πρόκειται για μία δράση συνεργασίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της Trekking Hellas, με την ευγενική χορηγία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρνηθα την Παρασκευή 26 Μάϊου 2023.
Το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προσφέρει ένα μάθημα «Ποδηλατικής παιδείας» σε νέους με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά και για όσους επιθυμούν να ποδηλατήσουν μαζί τους στα μαγευτικά μονοπάτια της Πάρνηθας.
“Ποδηλάτησε για τη χαρά, την απόλαυση και την ευχαρίστηση που σου προσφέρει, για τη βελτίωση στη σωματική και ψυχική σου υγεία! Η διοργάνωση ποδηλατικών δράσεων έρχεται να μας υπενθυμίσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει η ποδηλασία: μεγαλύτερη συγκέντρωση, βελτιωμένη διάθεση, δημιουργικότητα, σωματική ευεξία και ψυχική ανάταση”, αναφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Οι δραστηριότητες στη φύση έχουν εξαιρετικά ευεργετική επίδραση σε όλους τους νεαρούς ενήλικες που αντιμετωπίζουν καρκίνο, σε όσους τον έχουν αφήσει πίσω, σε όσους φροντίζουν και υποστηρίζουν καρκινοπαθείς, σε όσους δεν έχουν νοσήσει. Η ποδηλασία, ως αερόβια άσκηση, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, αυξάνοντας τη μυϊκή δύναμη και τη σύνθεση του σώματος. Η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες συμβάλλει στην αύξηση της συντροφικότητας, τη μείωση της ανησυχίας και της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τους νέους που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο. Αυτό ακριβώς θέλουμε να σας θυμίσουμε με τη δραστηριότητα αυτή, τονίζει.
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης της δράσης είναι το ορειβατικό καταφύγιο στο Μπάφι της Πάρνηθας, όπου θα προσφερθούν πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα «Ποδηλατικής παιδείας» με έμφαση στην ασφάλεια και την ορθή χρήση του ποδηλατικού εξοπλισμού. Η εκκίνηση της δράσης θα είναι στις 11 π.μ. ακριβώς.
Κατά τη διάρκεια της δράσης τους ποδηλάτες θα συνοδεύουν εξειδικευμένοι οδηγοί από την Trekking Hellas, οι οποίοι θα κάνουν μία ξενάγηση στην πανέμορφη Πάρνηθα.
Η δράση είναι διοργανωμένη για 50 άτομα.  Θα ναυλωθεί λεωφορείο για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στην Πάρνηθα με ιδιωτικό όχημα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην  οδό Αναστασίου Τσόχα 18-20, Αθήνα στις 10 το πρωί ( Ώρα προσυγκέντρωσης 9.30). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει με τη συμπλήρωση των συμμετεχόντων.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.