Η Αθήνα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών για τους Αμερικανούς το 2023

Στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών για τους Αμερικανούς, είναι και φέτος η Αθήνα, όπως και το 2022, ανεβαίνοντας μάλιστα μία θέση.

Η ετήσια ανασκόπηση της Allianz Partners για τους 10 κορυφαίους καλοκαιρινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, η οποία δείχνει πού σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι Αμερικανοί φέτος, επιφύλαξε μία ωραία έκπληξη για τη χώρα μας..

Η εταιρεία ταξιδιωτικής προστασίας και βοήθειας ανέλυσε δρομολόγια πτήσεων για ταξίδια πέντε έως οκτώ ημερών.

Η ελληνική πρωτεύουσα φέτος ανέβηκε μία θέση στην 7η θέση της λίστας σε σύγκριση με το 2022.

«Ο αριθμός των Αμερικανών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη θα αυξηθεί πάρα πολύ φέτος, σχεδόν κατά 55% σε σχέση με την περσινή καλοκαιρινή σεζόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Allianz Partners.

Το top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών

Στη λίστα της εταιρείας για το 2023, ο κυρίαρχος προορισμός παραμένει το Λονδίνο με το 25% των φετινών κρατήσεων, με το Παρίσι και το Δουβλίνο να ακολουθούν. Η Ρώμη κατέκτησε την 4η θέση, ρίχνοντας το Ρέικιαβικ στην 5η θέση.

Το Άμστερνταμ ανέβηκε στην 8η θέση, και ακολουθεί η Λισαβώνα. Το Μιλάνο πέρασε στην 10η θέση, ξεπερνώντας την σταθερά δημοφιλή Βαρκελώνη, για πρώτη φορά στην ιστορία της έρευνας.

Τα νέα στατιστικά στοιχεία της Allianz Partners ακολουθούν την περσινή αύξηση κατά 600% στα αμερικανικά ταξίδια στην Ευρώπη από το 2021 έως το 2022, καθιστώντας σαφές ότι η επανεξέταση των ευρωπαϊκών αγαπημένων και νέων προορισμών λίστας bucket μετά από χρόνια περιορισμών θα παραμείνει προτεραιότητα κατά τη χάραξη αξιομνημόνευτων καλοκαιρινών ταξιδιών.

Τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν επίσης ότι το 80% των Αμερικανών που θα επισκεφθούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι θα περάσουν επτά ημέρες σε διακοπές με το 11% να προγραμματίζει διακοπές για πάνω από οκτώ ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Η διατροφή που ταλαιπωρεί τα πόδια σας

Γιαμαρέλλου: Η νοσοκομειακή απειλή από την Candida auris

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.