Αιμοδοσία από το Bloode στο Delphi Economic Forum

Σε εθελοντική αιμοδοσία καλεί το Bloode, τους συνέδρους αλλά και τους επισκέπτες που βρίσκονται από σήμερα στους Δελφούς για το Delphi Economic Forum.

Η Ελλάδα, κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Αιμοδοσία από το Bloode στο Delphi Economic Forum

Για αυτό το λόγο ιδρύθηκε το Bloode, η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στην 100% κάλυψη των αναγκών σε αίμα από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, δηλαδή από άτομα που προσφέρουν τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο αίμα.

Στα 8 χρόνια λειτουργίας του Bloode, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 150 αιμοδοσίες και μέσα από τις δράσεις τους έχουμε βοηθηθεί περισσότερα από 220.000 άτομα.

Η περίοδος μετά το Πάσχα χαρακτηρίζεται από μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών με αποτέλεσμα να παρατηρείται ανεπάρκεια στα αποθέματα αίματος την περίοδο του καλοκαιριού.

Το Bloode συμμετέχει σήμερα Πέμπτη στο Delphi Economic Forum όπου και θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις του ΕΟΦ προς φαρμακοποιούς, Τύπο και καταναλωτές για το Ozempic

Εξωσωματική λιθοτριψία σε παιδί χωρίς νάρκωση και νοσηλεία για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Συμμαχία για την αξία του εμβολιασμού στην πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.