Τα 15 πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα, σύμφωνα με το “Travel and Leisure”

Με τίτλο “τα 15 πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα”, ο παγκόσμιος ταξιδιωτικός οδηγός “Travel and Leisure”, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη χώρα μας, από τις γοητευτικές παραλιακές πόλες μέχρι τα ειδυλλιακά νησιά.

«Ας ξεκαθαρίσουμε ότι όπου και να πάτε στην Ελλάδα, θα περάσετε καλά”, ξεκινάει το αφιέρωμα, τονίζοντας ότι “η μεσογειακή χώρα είναι γεμάτη με εντυπωσιακά μέρη για εξερεύνηση, από τις ιστορικά πλούσιες πόλεις του μέχρι τις γοητευτικές πόλεις της ενδοχώρας και, φυσικά, τα διάσημα νησιά του. Αλλά αν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για το πού να πάτε για διακοπές, αυτά είναι τα 15 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα”.

Τα 15 πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στην Ελλάδα

1. Αθήνα

Ως πρωτεύουσα της Ελλάδας και ως η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Αθήνα αξίζει τουλάχιστον μία ή δύο μέρες εξερεύνησης. Οι επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε και πιο σύγχρονες γειτονιές όπως τα Εξάρχεια, γνωστά για το μποέμικο ύφος τους.

2. Μήλος

Υπάρχουν εκατοντάδες ελληνικά νησιά για να διαλέξετε, αλλά ένα που κερδίζει περισσότερη προσοχή κάθε λεπτό είναι η γραφική Μήλος . Αυτό το νησί είναι το μέρος για απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση. Εξερευνήσετε ερημικές παραλίες κρυμμένες ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, δειπνήστε με χταπόδι και απολαύσετε ήσυχα βράδια πίνοντας τοπικό κρασί παρακολουθώντας τον ήλιο να βουτάει στα γαλανά νερά.

3. Μύκονος

Αναζητάτε μια πιο ζωντανή ατμόσφαιρα; Κατευθυνθείτε στη Μύκονο, ένα νησί γνωστό ότι περνάει πάντα καλά. Η Μύκονος είναι το μέρος που πρέπει να είστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για παραθαλάσσια πάρτι που τελειώνουν συχνά την επόμενη μέρα. Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα στο νησί από απλά πάρτι. Έχει υπέροχες παραλίες και ιστορικές τοποθεσίες, όπως το Κάτω Μύλι, μια σειρά από τεράστιους ανεμόμυλους που χτίστηκαν από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα.

4. Δελφοί

Οι λάτρεις της ιστορίας θα λατρέψουν την πόλη των Δελφών, όπου βρισκόταν το Μαντείο των Δελφών, το οποίο άνθρωποι από όλη τη Μεσόγειο ταξίδευαν για να δουν. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να εξερευνήσουν τον ναό των ερειπίων του Απόλλωνα, μαζί με πολλά αρχαία θέατρα και στάδια που διατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.

5. Χαλκιδική

Με νερά σε μια απόχρωση του μπλε που ποτέ δεν ξέρατε ότι υπάρχει η περιοχή της Χαλκιδικής βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Αυτή η περιοχή είναι περισσότερο γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της, οι οποίες διαθέτουν εξίσου ελκυστική απαλή άμμο, ώστε να μπορείτε να χαλαρώνετε όλη την ημέρα.

6. Επίδαυρος

Επισκεφθείτε την Επίδαυρο, στο βορειοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Αγαπητό στους λάτρεις της αρχαιολογίας, το Αρχαίο Θέατρο, που χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. για να τιμήσει τον θεό της ιατρικής, τον Ασκληπιό. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις το καλοκαίρι.

7. Γύθειο

Η παραθαλάσσια κοινότητα του Γυθείου είναι ομολογουμένως ήσυχη, αλλά είναι μακράν ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη όταν πρέπει να ξεφύγετε από όλα. Γεμάτο με πολύχρωμα σπίτια και παραλίες με χρυσαφένια άμμο, το Γύθειο είναι γνωστό επίσης για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα – καρέτα του που έρχονται και γεννούν τα αυγά τους.

8. Μετέωρα

Για απίστευτη θέα, επισκεφθείτε τα Μετέωρα, που βρίσκονται στη Θεσσαλία. Η περιοχή αποτελείται από τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς που φτάνουν προς τον ουρανό. Μέσα στους υπέροχους σχηματισμούς βρίσκονται πολλά μοναστήρια, τα οποία είναι στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

9. Σίφνος

Η Σίφνος, ένα μικρό νησί, είναι ένα άλλο σημείο γνωστό για τη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα. Επιπλέον, είναι γεμάτη με τόσες πολλές παραλίες, που μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη αμμώδη ακτογραμμή και να είστε μόνοι σας, ακόμη και στο απόγειο του καλοκαιριού.

10. Κεφαλονιά

Συνδυάστε τις διακοπές με ένα γρήγορο μάθημα γεωλογίας στην Κεφαλονιά. Το νησί, φιλοξενεί το Σπήλαιο Δρογκαράτης, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που προκαλούν δέος.

 

 

11. Κέρκυρα

Θέλετε να πάρετε μια γεύση από Ιταλία και Ελλάδα με μια επίσκεψη; Ταξιδέψτε προς το εκπληκτικό, ρομαντικό νησί της Κέρκυρας. Χάρη στην εγγύτητά του με την Ιταλία, το νησί έχει άφθονη ιταλική επιρροή, που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική, το φαγητό και τον τρόπο ζωής του.

12. Θεσσαλονίκη

Κάντε μια αστική απόδραση στη βόρεια Ελλάδα με μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η πόλη-λιμάνι είναι γεμάτη με ιστορικές τοποθεσίες όπως ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης και η Αψίδα του Γαλέριου, μαζί με εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης και μουσεία σύγχρονης τέχνης που θα σας μαγέψουν.

13. Μεσολόγγι

Αποκτήστε μια διαφορετική θέα στη θάλασσα στο Μεσολόγγι. Αυτή η πόλη βρίσκεται σε μια γαλήνια θαλάσσια λίμνη, με πολλούς που ζουν εδώ να εξακολουθούν να ζουν από το ψάρεμα στην περιοχή. Και παρόλο που η πόλη έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την Ελληνική Επανάσταση, εξακολουθεί να είναι ένα στολίδι για τους διεθνείς τουρίστες.

14. Ολυμπία

Κάντε μια ακόμη ιστορική στάση στην Ολυμπία, αυτή τη φορά για ένα μάθημα ιστορίας του αθλητισμού. Η Ολυμπία ήταν ο τόπος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το αρχαίο στάδιο και τους ναούς του Δία και της Ήρας, όλα σε ένα ταξίδι.

15. Ναύπλιο

Ο μύθος πίσω από την πόλη είναι ότι ιδρύθηκε από τον Ναύπλιο, τον γιο του Ποσειδώνα. Σήμερα, είναι γεμάτο αρχαίες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων μνημείων και κάστρων σε αφθονία, που αξίζει να εξερευνήσετε στις επόμενες ελληνικές σας διακοπές.

Διαβάστε επίσης

Μία δημοσιογράφος δίνει «φωνή» σε όσους υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα στην Αμερική

Οι τροφές που συνδέθηκαν με 14 εκατ. νέες περιπτώσεις διαβήτη παγκοσμίως σε ένα χρόνο – Έρευνα στο Nature

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.