Έρευνα για τα ταξίδια στο μακρινό 2070: Διαβατήριο καρδιακών παλμών αλλά και 3D εκτύπωση πρωινού και ρούχων

Μία έρευνα δίνει μία γεύση για το πως θα μπορεί να είναι τα ταξίδια το 2070 και τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά.

Κορυφαίοι μελλοντολόγοι και ειδικοί της Ευρώπης από τον κόσμο της αεροδιαστημικής, της καινοτομίας και της μηχανικής συναντήθηκαν για πρώτη φορά για να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή εκδοχή του πώς θα ταξιδέψουμε σε 50 χρόνια.

Η έρευνα “easyJet 2070: The Future Travel Report” έγινε από την Καθηγήτρια Birgitte Andersen, τον καθηγητή Graham Braithwaite, τον Dr Patrick Dixon, τον Nikhil Sachdeva, τον μελλοντολόγο Shivvy Jervis και την επιστήμονα σχεδιασμού Dr Melissa Sterry.

Τα βιομιμητικά αισθητήρια στα καθίσματα του αεροπλάνου, το βιομετρικό διαβατήριο, η ηλεκτρονική ψυχαγωγία εν πτήσει απευθείας στα μάτια των επιβατών και το προσωπικό σε ολογράμματα θα είναι ο κανόνας για τα ταξίδια μέχρι το 2070, ενώ το πρωινό θα δημιουργείται από 3D εκτυπωτές, όπως και τα ρούχα σε περίπτωση που κάποιος χάσει τη βαλτίσα του.

easyJet 2070: Τα κυριότερα σημεία της Μελλοντικής Ταξιδιωτικής Έκθεσης περιλαμβάνουν:

Το ταξίδι στο αεροδρόμιο και η εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών θα έχει φέρει την επανάσταση μέχρι το 2070 από τις τεχνολογικές εξελίξεις:

  • Χτύπος της καρδιάς και βιομετρικά διαβατήρια θα αντικαταστήσουν το παραδοσιακό διαβατήριο. Όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και ο αμφιβληστροειδής, η καρδιακή υπογραφή κάθε ατόμου είναι μοναδική. Οι υπογραφές του καρδιακού παλμού των επιβατών και οι βιομετρικές λεπτομέρειες θα καταγράφονται σε ένα παγκόσμιο σύστημα με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί η τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων σήμερα.
  • Τα εργονομικά και βιομιμητικά αισθητήρια καθίσματα αεροπλάνου θα γίνουν ο κανόνας, με έξυπνα υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, το ύψος, το βάρος και τη θερμοκρασία των επιβατών, παρέχοντας την απόλυτη προσαρμοσμένη εμπειρία πτήσης.
  • Η ψυχαγωγία εν πτήσει θα μεταδίδεται απευθείας μπροστά στα μάτια των επιβατών, μέσω οπτοηλεκτρονικών συσκευών , αντικαθιστώντας την ανάγκη για οθόνες στο σκάφος.
  • Τα αεροπορικά ιπτάμενα ταξί e-VTOL θα καταργήσουν το λεωφορείο στο χώρο του αεροδρομίου. Η διαδρομή στο αεροδρόμιο θα είναι πιο γρήγορη και πιο βολική από ποτέ, με το 85% των επιβατών να φτάνουν με e-VTOL από τα σπίτια τους στον τερματικό σταθμό.
  • Τρισδιάστατα εκτυπωμένα τρόφιμα σε μπουφέ ξενοδοχείων θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εκτυπώσουν 3D ό,τι θέλουν για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, μειώνοντας παράλληλα τη σπατάλη φαγητού.
  • Υπόγεια ξενοδοχεία ενσωματωμένα στον ιστό της γης που θα είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά.
  • Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου θα είναι έξυπνα δωμάτια με κρεβάτια ήδη προετοιμασμένα στην επιθυμητή σταθερότητα, θερμοκρασίες περιβάλλοντος και αγαπημένη μουσική με βάση τις προτιμήσεις που θα επιλέξουν οι επισκέπτες πριν από την κράτηση.
  • Ένας ολογραφικός προσωπικός βοηθός διακοπών θα συνοδεύει τους παραθεριστές για να παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες προορισμού και βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.
  • Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα, ανακυκλώσιμα ρούχα κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο θα αφαιρέσουν την ανάγκη για βαλίτσες στις διακοπές, καθώς οι ταξιδιώτες μπορούν να εκτυπώσουν τα ρούχα που θέλουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, προσαρμοσμένα στο στυλ και το σώμα τους.
  • Τα ξενοδοχεία θα συλλέγουν ενέργεια από τα βήματα των επισκεπτών τους για να παράγουν ενέργεια.
  • Οι αυριανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν διακοπές στο παρελθόν φορώντας κοστούμια σε ιστορικούς χώρους που τους επιτρέπουν να βυθιστούν σε ζωντανά ιστορικά περιβάλλοντα, όπως ο Κολοσσός της Ρόδου κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στο νησί, ή οι επευφημίες ανάμεσα στα πλήθη των αρχικών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα.
  • Οι συσκευές τοπικής γλώσσας in-ear θα είναι διαθέσιμες για διακοπές για να μεταφράσουν την τοπική γλώσσα σε πραγματικό χρόνο και να μας δώσουν τη δυνατότητα να μιλάμε την τοπική γλώσσα

Δείτε το video για τα ταξίδια του 2070 με τον επιστήμονα Ντάλας Κάμπελ

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν οι ανοιξιάτικες αλλεργίες – 7 συμβουλές για να περιορίσετε τη γύρη

Οι ηλεκτρολύτες και τα αθλητικά ποτά είναι το ίδιο;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.