Κάμερες σε κουζίνες των ξενοδοχείων για μείωση της σπατάλης τροφίμων

Η TUI αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και θα τοποθετήσει κάμερες σε κουζίνες των ξενοδοχείων για μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Στην προσπάθειά της να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων στα ξενοδοχεία της, η TUI θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα και σε ένα στην Τουρκία, προκειμένου να εντοπίζει ποια τρόφιμα επιστρέφουν από το χώρο εστίασης ή το μπουφέ και οδηγούνται στα σκουπίδια.

Κάμερες για μείωση της σπατάλης τροφίμων

Ευελπιστούμε ότι αυτό θα μας δώσει λεπτομερή αποτελέσματα σχετικά με τα προϊόντα που καταλήγουν στα σκουπίδια σε μεγάλες ποσότητες, δήλωσε στο TravelNews ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Blue, Artur Gerber.

Στόχος του ομίλου είναι να προσαρμοστεί το μενού στα αποτελέσματα αυτά ή να σερβίρονται μικρότερες ποσότητες τροφίμων.

Η ξενοδοχειακή εταιρία της TUI, η οποία έχει περίπου 100 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, εγκατέστησε το σύστημα επιτήρησης στο TUI Blue Meltemi στη Σαντορίνη ενώ θα ακολουθήσει ξενοδοχείο της Τουρκίας.

«Για εμάς, πρωτίστως, δεν είναι ζήτημα εξοικονόμησης χρημάτων αλλά αποφυγής απορριμμάτων», επισήμανε ο κ. Gerber.

Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος αναμένεται να δώσουν εντελώς νέα δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της TUI. Βάσει αυτών θα γίνει εφικτό να διαπιστωθεί τι αρέσει στους ταξιδιώτες και ποια πιάτα προτιμούν.

Διαβάστε επίσης

Τα 8 καλύτερα και πιο οικονομικά φρούτα και λαχανικά της άνοιξης

Δείτε γιατί το σπίτι σας έχει τόση σκόνη και πώς να απαλλαγείτε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.