Νέες αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Νέες αεροπορικές οδηγίες (notams) εξέδωσε η Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι περιορισμοί για τις πτήσεις εσωτερικού παρατείνονται έως την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.  Επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις, που αφορούν θέματα υγείας,  επαγγελματικούς / επιχειρηματικούς σκοπούς, αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (π.χ. επανένωση οικογενειών) και η επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.
  • Οι περιορισμοί για τις πτήσεις εξωτερικού παρατείνονται έως την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.
  • Απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα για υπήκοους τρίτων χωρών πλην των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται 10 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.
  • Όλοι όσοι φτάνουν από το εξωτερικό θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για επτά μέρες καραντίνα. Αν η παραμονή στη χώρα μας διαρκεί λιγότερο, τότε η καραντίνα έχει ίση διάρκεια με την παραμονή. Στους επιβάτες εξωτερικού γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κορονοϊού κατά την άφιξη. Αν κάποιος βρεθεί θετικός, μένει σε καραντίνα για 14 ημέρες.
  • Για όλες τις διεθνείς αφίξεις είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ 72 ωρών.
  • Όσοι προσγειώνονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο υποβαλλόνται υποχρεωτικά σε rapid test κορονοϊού.
  • Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.
  • Ειδικά για τη Ρωσία, παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί: αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα.
  • Αίρονται οι περιορισμοί που ίσχυαν για Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.