«Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» και δωρεά ειδικής συσκευής για Αυτόματες Θωρακικές Συμπιέσεις προς το ΕΚΑΒ Καβάλας

Με την δωρεά συσκευής Αυτόματων Θωρακικών Συμπιέσεων στο ΕΚΑΒ Καβάλας τίμησε η Energean την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», ημέρα μνήμης & τιμής για τους πεσόντες, εν ώρα καθήκοντος, διασώστες, γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη Συσκευή (Cardiopulmonary Resuscitation Machine) η οποία, σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, αυξάνει σημαντικά την συχνότητα και την ποιότητα των πιέσεων, με αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο. Η συσκευή τοποθετήθηκε στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ωστόσο είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί, τόσο στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού, όσο και κατά τη διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Με την ευχή να χρειαστεί όσο το δυνατό λιγότερο η συσκευή

Την συσκευή παρέδωσε η Country Manager και διευθύνουσα σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα Δρ, Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από το μέλος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας Ευάγγελο Λεώβαρι και τον υπεύθυνο για τις Εταιρικές Υποθέσεις της Energean στην Καβάλα κ. Αρτέμη Μπαρμπούνη.

Σχετικά, η κυρία Σάρδη δήλωσε τα εξής: «Επιλέξαμε αυτήν την πολύ σημαντική μέρα για να ενισχύσουμε τις υποδομές του ΕΚΑΒ, ελπίζοντας αυτή η Συσκευή να χρειαστεί όσο γίνεται λιγότερο στους συμπολίτες μας στην Καβάλα. Το έργο των γιατρών, των νοσηλευτών και των διασωστών είναι υψίστης σημασίας για την κοινωνία μας και θεωρούμε ότι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, που προσφέρουν κάθε μέρα τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να εργάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, εφοδιασμένοι με τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την προάσπιση της υγείας, του κορυφαίου αγαθού της ζωής».

Στην τελετή παράδοσης της συσκευής, ευχαριστώντας την Energean, έδωσαν το παρών ο Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΚΑΒ Χάρης Λώτης, ο οποίος ευχαρίστησε και την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ για την έγκριση της δωρεάς, και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη συσκευή δώρισε πρόσφατα η Energean και στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εναρμονισμένη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, με τον Στόχο αρ. 3 για Καλή Υγεία και Ευημερία και με τον Στόχο αρ. 17 για Συνεργασία στην επίτευξη των Στόχων.

Διαβάστε επίσης

Οι 6 επικίνδυνες μορφές καρκίνου και τα συμπτώματά τους

7+1 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια

ΙΣΑ: Τρία μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τις λοιμώξεις του αναπνευστικού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.