Τα μακρινά ταξίδια κάνουν μεγαλύτερο καλό στην υγεία

Οι άνθρωποι που κάνουν μακρινά ταξίδια νιώθουν ότι είναι πιο υγιείς από εκείνους που ταξιδεύουν σε πιο κοντινές αποστάσεις από το σπίτι τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών του UCL.

Το πόσο συχνά ταξιδεύουν οι άνθρωποι και το εύρος των τοποθεσιών που επισκέπτονται είναι σημαντικά. Όσοι ταξιδεύουν τακτικά σε απόσταση μεγαλύτερη των 25 χιλιομέτρων από το σπίτι τους είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έχουν γενικά καλή υγεία.

Τα μακρινά ταξίδια

Το ίδιο ισχύει και για όσους ταξιδεύουν για να δουν φίλους και οικογένεια. Αυτή η αύξηση της κοινωνικής συμμετοχής συνδέεται στη συνέχεια με καλύτερη υγεία.

Για την εργασία, που δημοσιεύτηκε στο Transport & Health, οι ερευνητές ανέλυσαν τα ταξίδια στη βόρεια Αγγλία, όπου οι κάτοικοι έχουν χαμηλότερο επίπεδο υγείας από την υπόλοιπη Αγγλία και πολλές αγροτικές περιοχές έχουν κακή πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, αναφέρει το medicalxpress.com.

Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ταξιδιωτικών περιορισμών, της κοινωνικής συμμετοχής και της υγείας είναι ισχυρότερες μεταξύ των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών. Μεταξύ αυτής της ομάδας, οι περιορισμοί στον αριθμό των διαφορετικών περιοχών στα οποία μπορούν να ταξιδέψουν οι άνθρωποι συνδέονται με λιγότερο συχνή επαφή με φίλους και κοινωνικές δραστηριότητες.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Paulo Anciaes (UCL Bartlett School of Environment, Energy & Resources) είπε “όσοι είναι άνω των 55 ετών είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν άλλους περιορισμούς στο ταξίδι, όπως η περιορισμένη κινητικότητα. Είναι επίσης πιο πιθανό να υποφέρουν από μοναξιά”.

Διαβάστε επίσης

Μαύροι κύκλοι στα μάτια και τι να κάνετε

Στο «Σπίτι του Παιδιού» ο Κ. Μητσοτάκης – Η ιστορία του παιδιού που είχε αλαλία μετά την κακοποίησή του

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.