Euromonitor: Οι 4 ελληνικές πόλεις που μπήκαν στο top 100

Τέσσερις ελληνικές πόλεις είναι ανάμεσα στους 100 κορυφαίους φετινούς προορισμούς πόλεων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από την εταιρεία ερευνών αγοράς Euromonitor International, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι 4 ελληνικές πόλεις

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες της Ευρώπης με ισχυρή παρουσία προορισμών στον δείκτη. Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα ανέβηκε στην κατάταξη στην 23η θέση, ακολουθούμενη από τη Ρόδο (53η ), το Ηράκλειο ( 68η ) και τη Θεσσαλονίκη στην 81η θέση.

Η Αθήνα κατετάγη 43η το 2019 και η Ρόδος 97η .

Η κατάταξη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Transparent Intelligence , εξετάζει τις επιδόσεις σε βασικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και επιχειρηματικών επιδόσεων, της τουριστικής πολιτικής και ελκυστικότητας, των τουριστικών υποδομών και τουριστικών επιδόσεων, της υγείας & ασφάλειας και της βιωσιμότητας.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται το Παρίσι και ακολουθούν το Ντουμπάι και το Άμστερνταμ.

Ολοκληρώνοντας τους 10 κορυφαίους προορισμούς πόλεων στον κόσμο είναι η Μαδρίτη (4η), η Ρώμη, το Λονδίνο, το Μόναχο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και η Νέα Υόρκη. Οκτώ στις 10 από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου σύμφωνα με το Euromonitor βρίσκονται στην Ευρώπη .

Κοιτάζοντας το μέλλον, οι αναλυτές της Euromonitor αναμένουν ότι η ανθεκτικότητα και η καινοτομία θα οδηγήσουν την ανάπτυξη της πόλης εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας.

Επιπλέον, οι πόλεις που επενδύουν στον έξυπνο τουρισμό, σε νέα τμήματα της αγοράς και στην ανάπτυξη βασικών τουριστικών υποδομών και στη βιωσιμότητα θα είναι νικητές.

Οι αστικοί προορισμοί με πιο βιώσιμες πρακτικές θα ληφθούν υπόψη τόσο από τους παράγοντες όσο και από τους καταναλωτές καθώς τα ταξίδια και ο τουρισμός είναι πλέον ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

Πηγή: gtp.gr

Διαβάστε επίσης

Να γιατί αυτές οι σκληρές μεμονωμένες τρίχες στο πιγούνι συνεχίζουν να μεγαλώνουν

1 στις 3 περιπτώσεις καρκίνου μπορεί να προληφθεί – Οι 10 συνήθειες για καλή ζωή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.