Ψωρίαση: Έξυπνες στρατηγικές για υγιή ταξίδια

Η ψωρίαση, όπως και άλλες χρόνιες ασθένειες, απαιτούν μία ιδιαίτερη προσέγγιση και μία προετοιμασία πριν τα ταξίδια.

Εάν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε – για να δείτε την οικογένεια, να κάνετε διακοπές ή έχετε ένα επαγγελματικό ταξίδι, ο Χάουαρντ Τσάνγκ περιγράφει στο everydayhealth.com τις πέντε στρατηγικές που εφαρμόζει για την ψωρίαση πριν από τα ταξίδια του, με την ελπίδα ότι μπορεί να λειτουργήσουν και σε άλλους ασθενείς:

1. Μην πάτε πουθενά χωρίς ενυδατική κρέμα

Όταν ταξιδεύετε, έχετε πάντα μαζί σας την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα, ειδικά αν ταξιδεύτε με αεροπλάνο. Ο ζεστός και ξηρός αέρας στην καμπίνα, επιδεινώνει την ξηρότητα του δέρματος και τις ενοχλήσεις. Απλώστε την κρέμα πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας.

2. Κρατήστε τα φάρμακα μαζί σας σε μία τσάντα

Το να έχετε μαζί σας φάρμακα σε μία τσάντα που έχετε συνεχώς μαζί σας, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Πρώτον, εάν πετάτε, θα έχετε μαζί σας αυτές τις βασικές προμήθειες στη χειραποσκευή σας σε περίπτωση που η αεροπορική εταιρεία χάσει την τσάντα σας.

Ωστόσο, με όλα τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρειάζονται, συμπεριλαμβανομένων μερικών μεγαλύτερων δοχείων ενυδατικής κρέμας ή τα σωληνάρια από τις αλοιφές τοπικής φαρμακευτικής αγωγής, το φορτίο της τσάντας μπορεί να γίνει βαρύ και δυσκίνητο.

Είναι ταλαιπωρία να έχετε μαζί όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, σε μία ημερήσια εκδρομή ή αν λείπετε από το ξενοδοχείο για αρκετές ώρες.

Χρησιμοποιήστε μικρά δοχεία για ενυδατικές κρέμες και μικρά σωληνάρια τοπικής φαρμακευτικής αγωγής των 15 ή 20 γραμμαρίων, ιδανικά για την τσάντα. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο σωληνάριο αυτού του μεγέθους, βάλτε λίγη αλοιφή σε μια μικρή πλαστική θήκη χαπιών με βιδωτό επάνω μέρος για να την πάρετε μαζί σας.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα βιολογικό φάρμακο που χρειάζεται ψύξη, ρωτήσετε το γιατρό σας ή και την παρασκευάστρια εταιρεία για τον καλύτερο τρόπο να ταξιδέψετε με αυτό.

3. Έχετε άνετα ρούχα

Πάρτε μαζί σας τα πιο άνετα ρούχα σας γιατί μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση σε στιγμές δυσφορίας. Μπορεί να μην ταιριάζουν για την περίσταση του ταξιδιού, αλλά είναι σημαντικό να μην φοράτε στενά ρούχα, που δεν αφήνουν να αναπνέει το δέρμα.
Δοκιμάστε ρούχα που δεν σας πιέζουν, χωρίς ζώνες και πολλά κουμπιά.

4. Προγραμματίστε ξεκούραση και διαλείμματα

Τα μεγάλα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μειώνουν το άγχος και σας δίνουν περιθώρια φροντίδας για την ψωρίασή. Ειδικά στα επαγγελματικά ταξίδια, η ψωρίαση μπορεί να φουντώσει από τις πολλές ώρες αγχωτικών υποχρεώσεων.
Ξεκουραστείτε, με ένα διάλλειμα για περπάτημα ή τρέξιμο και αποφύγετε επιπλέον περιττές υποχρεώσεις που θα σας στερήσουν χρόνο από τη φροντίδα της ψωρίασης.

5. Κόλπα που μειώνουν το άγχος

Η μείωση του άγχους του ταξιδιού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα επιδείνωσης της ψωρίασής σας. Το άγχος είναι ένας κοινός πυροδότης της ψωρίασης και η ίδια η ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει άγχος. Αν και τα ταξίδια παρέχουν ένα αναζωογονητικό αντίδοτο στην καθημερινή ζωή και μια τόσο αναγκαία αλλαγή σκηνικού, μπορεί επίσης να είναι αγχωτικά.

Οργανώστε τις λίστες του ταξιδιού, ακόμα και της τελευταίας στιγμής. Προγραμματίστε εκ των προτέρων τι θα κάνετε, που θα πάτε, τι θα δείτε, με ευέλικτα σημεία στο πρόγραμμά σας.

Λάβετε από πριν μέτρα έκτακτης ανάγκης μπορούν να μειώσουν αυτό το άγχος και την πιθανότητα επιδείνωσης της ψωρίασής σας.

Διαβάστε επίσης

Σιδηροπενία και σιδηροπενική αναιμία: Ποιες οι διαφορές;

Κάν’ το όπως η Κέιτ Μίντλετον: Αυτή είναι η καθημερινή άσκησή της που μπορείς να κάνεις κι εσύ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.