Ο Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει δυναμικά αυτά τα Χριστούγεννα

Αυτά τα Χριστούγεννα, ο γνωστός και αγαπημένος στο αθηναϊκό κοινό, Πολυχώρος «’Αννα & Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει ανακαινισμένος, κι έτσι από αύριο, 11 Δεκεμβρίου, μπαίνει δυναμικά, με πολύ κέφι στο πλάνο της χριστουγεννιάτικης διασκέδασης στην πόλη για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η σκηνή του θεάτρου θα φιλοξενήσει αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει: Χοροθέατρο, συναυλίες, θέατρο, κάλαντα, αφηγηματικές παραστάσεις.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή, δήλωσε σχετικά: «Στην καρδιά του Αγ. Σώστη στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται ο Πολυχώρος «’Αννα & Μαρία Καλουτά», τον οποίο είχε αγκαλιάσει όχι μόνο η γειτονιά, αλλά και όλη η Αθήνα. Φέτος, ξαναμπαίνει δυναμικά στον χάρτη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης και μας προσκαλεί -μικρούς και μεγάλους- να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε στην ανακαινισμένη του αίθουσα»

Ο Πολυχώρος «’Αννα & Μαρία Καλουτά», ο οποίος βρίσκεται στο συγκρότημα των προσφυγικών πολυκατοικιών του ‘Αγιου Σώστη, στο Νέο Κόσμο του Δήμου Αθηναίων, γεννήθηκε το 1989 ως Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο και αποτέλεσε το πρώτο δημοτικό θέατρο της πόλης, μετά την κατεδάφιση του Δημοτικού Θεάτρου Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά το 1940.

Πρόκειται για ένα πολυδύναμο χώρο με οργανωμένη θεατρική αίθουσα, ενώ στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκεται η αίθουσα χορού «Γιάννη Φλερύ». Το κτίριο κατασκευάστηκε σε πρώτη φάση την περίοδο 1962- 1964, όπου έγινε η ανέγερση του υπογείου και του ισογείου. Το ισόγειο πιθανολογείται ότι ήταν ασκεπές, προκειμένου να λειτουργήσει ως θερινός κινηματογράφος.

O Πολυχώρος ήταν το πρώτο μόνιμο και οργανωμένο θέατρο της πόλης με όλες τις σύγχρονες τεχνικές και αισθητικές προδιαγραφές. Κατά την πολυετή λειτουργία του έχει αποτελέσει σημαντικό πυλώνα στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, καθώς έχει φιλοξενήσει μία πληθώρα παραστάσεων, συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και έχει υπάρξει καλλιτεχνική στέγη δημιουργών και ανθρώπων από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα του Πολυχώρου «’Αννα & Μαρία Καλουτά» έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου: 12.00

“What Life Is About”. Παράσταση χοροθεάτρου για όλη την οικογένεια από την Ομάδα Χορόνδε, βασισμένη στο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος».

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

20.30: «Σφραγισμένα χείλη»

Παράσταση χορού και λόγου για τη βία κατά των γυναικών από το Χοροθέατρο Ρους.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

20.30: The Swingin’ Cats – Christmas edition – Συναυλία

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

20.30: «Αλίμονο σε αυτούς που δεν αγάπησαν» – Μουσικό αφιέρωμα στη δεκαετία του ‘70 μέχρι σήμερα με τους Κωστή Χρήστου, Ελένη Ροδά και Γιάννη Θωμόπουλο.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

20.30: «Αφιέρωμα στον Αττίκ» – Μουσική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη Αττίκ, με την Ελεάννα Ζεγκίνογλου, διανθισμένη με αφηγήσεις μέσα από τη θρυλική Μάνδρα.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

19.30: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν – Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία και διασκευή Θεόδωρου Κατσικαλούδη. Μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολλά ηθικά διδάγματα για την πραγματική ευτυχία του ανθρώπου. Βλέπουμε το κοριτσάκι με τα σπίρτα πως παρά τις δυσκολίες στο τέλος θα βρει αυτό που της έλειπε. Μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Συμμετέχουν: Θοδωρής Κατσικαλούδης, Γιάννης Κόρδαλης, Γεωργία Κρανίδου, Αγγελική Μπολιάκη, Τζέο Μπαλτάς, Ειρήνη Κοντοπόδι και ο μικρός Σπύρος Κατσικαλούδης.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

19.30: «Τα δικά μας Χριστούγεννα» – Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. Τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο.Ένας ηθοποιός, δύο τραγουδιστές και πέντε μουσικοί παρουσιάζουν στοιχεία, ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων Ελληνικών και Κυπριακών πόλεων και χωριών. Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέσα από ευφάνταστα κείμενα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

19.30: «Βλογημένα Χριστούγεννα» – Χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή αφηγηματική – μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια. «Το βλογημένο μαντρί», μια αφηγηματική διασκευή του διηγήματος του Φώτη Κόντογλου και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες της προφορικής παράδοσης διανθισμένες με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ΄ όλο τον κόσμο και παραδοσιακά καπλαντίσματα από τη Μικρά Ασία και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

19.30: «Όλιβερ Τουίστ» του Κάρολου Ντίκενς – Θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

20.30: «Στο φως των αστεριών» – Ένα μουσικό ταξίδι με τη Μαρία Σουλτάτου και τον πιανίστα Σάββα Ρακιντζάκη με γιορτινά και αγαπημένα τραγούδια.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

19.30: «Μικροί Κύριοι- Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της Φιλίας». – Παιδική θεατρική παράσταση.

Η παράσταση προάγει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τις ιστορίες των διάσημων Μικρών Κυρίων.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

19.30: «Η γιορτή των παιδιών-Τα χαμόγελα των αγγέλων» – Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Λαϊκό Ελληνικό Θέατρο «Θέσπις». Με έμπνευση από το θεατρικό έργο «Η τσουκάλα με το χρυσάφι» του Λατίνου συγγραφέα Τίττου Μάκκιου Πλαύτου και τον Φιλάργυρο του Μολιέρου, το λαϊκό ελληνικό θέατρο Θέσπις και ο συγγραφέας και ηθοποιός Θάνος Ζήκας παρουσιάζουν μια κωμωδία καταστάσεων πλούσια σε συναισθήματα.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

20.30: Συναυλία «Οι θρύλοι της ελληνικής ροκ» – Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Γιάννης Μηλιώκας και Νίκος Ζιώγαλας.

Για την είσοδο στις παραστάσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολυχώρος «’Αννα και Μαρία Καλουτά», Τιμοκρέοντος 6A, Ν. Κόσμος

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Πηγή: ΟΠΑΝΔΑ

Διαβάστε επίσης

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από νέο mRNA εμβόλιο που θα παρέχει προστασία έναντι 20 υποτύπων του ιού της γρίπης

Tα οφέλη της δομημένης άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών

Υπουργοί Υγείας ΕΕ: Το βάρος στην καταπολέμηση του δισταγμού για τα εμβόλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.