Αυτό είναι το φθηνότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρώπη και είναι στην Ελλάδα

Αν σκέπτεστε μία εξόρμηση σε χιονοδρομικό κέντρο, η Ελλάδα έχει πολλές προτάσεις και μάλιστα από τις πιο οικονομικές.

Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης για ενοικιάσεις διακοπών, η Holidu, ανέλυσε συνολικά 273 χιονοδρομικά κέντρα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες με πίστες μήκους τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων και συνέταξε τον Δείκτη Τιμών Σκι 2022/2023.

Το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στη Βασιλίτσα στην Βόρεια Ελλάδα ανακηρύχθηκε το φθηνότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης σε πρόσφατη έρευνα της Holidu.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Σύμφωνα με την έρευνα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας που βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου σε υψόμετρο 2.249 μέτρων, κοστίζει κατά μέσο όρο 36 ευρώ ανά άτομο την ημέρα για πάσο σκι και διαμονή στην περιοχή.

Το κέντρο, που λειτουργεί από το 1975, απέχει 42 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και εξυπηρετεί περίπου 60.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ανοιχτό 350 ημέρες το χρόνο , το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει στους λάτρεις του σκι 16 πίστες των οποίων το συνολικό μήκος ανέρχεται σε 22 χιλιόμετρα. Οι οικογένειες και οι επισκέπτες που δεν κάνουν σκι μπορούν επίσης να επισκεφθούν το κέντρο μέσω των προσβάσιμων λιφτ για να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και την πανοραμική θέα της περιοχής.

Μετά τη Βασιλίτσα στο top 10 των φθηνότερων χιονοδρομικών κέντρων της Ευρώπης βρίσκονται 9 χιονοδρομικά κέντρα στη Γαλλία όπως το Gresse en Vercors της Γκρενόμπλ και το Autrans – La Sure με μέσο κόστος 38 και 39 ευρώ αντίστοιχα.

Τα πιο ακριβά χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη

Από την άλλη πλευρά, η Holidu εξέδωσε επίσης μια λίστα με τα πιο ακριβά χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης .

Το Zermatt στη νότια Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με μέσο κόστος 248 ευρώ, ενώ το St Moritz , που θεωρείται ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα χιονιού στον κόσμο, ακολουθεί στην 5η θέση με μέσο κόστος 193 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης στο HS: Ποιοι και πότε θα κάνουν το αντιγριπικό χωρίς συνταγή, τι εξετάζεται για τους υγειονομικούς, το lifestyle του Υπ. Υγείας

Τα 8 καλύτερα χειμωνιάτικα φρούτα – Και ενισχύουν τις άμυνες και βοηθούν να μην παχύνετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.