Το Temple of Boom φέρνει τον Παρθενώνα στο NGV της Αυστραλίας

Μια μικρότερη εκδοχή του ναού του Παρθενώνα δημιούργησαν οι αρχιτέκτονες Adam Newman και Kelvin Tsang από την Μελβούρνη με πολύχρωμες τοιχογραφίες.

Ο Παρθενώνας στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης 

Χτισμένο στο ένα τρίτο της κλίμακας του αρχικού ναού, το Temple of Boom έχει εγκατασταθεί στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης της Βικτώριας (NGV) στη Μελβούρνη από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικής NGV.

Ο Newman και ο Tsang, και οι δύο από το αρχιτεκτονικό στούντιο NWMN, θέλησαν να δουν πώς και γιατί ο Παρθενώνας έχει γίνει “ένα σύμβολο του δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατίας και της τελειότητας”, αναφέρει το dezeen.com.

Οι καλλιτέχνες Drez, Manda Lane και David Lee Pereira από τη Βικτώρια δημιούργησαν τοιχογραφίες που καλύπτουν τη δομή του Παρθενώνα, οι οποίες ενσωματώνουν μοτίβα λουλουδιών και οπτικές ψευδαισθήσεις.

Ο Παρθενώνας, ισχυρό σύμβολο της δυτικής τέχνης και πολιτισμού 

«Ένα από τα πιο διάσημα δείγματα κλασικής αρχιτεκτονικής, ο ναός του Παρθενώνα στην Αθήνα θεωρείται συχνά ως ισχυρό σύμβολο της δυτικής τέχνης και πολιτισμού», δήλωσε ο Tony Ellwood, διευθυντής της NGV.

«Αυτό το έργο των Adam Newman και Kelvin Tsang μας προσκαλεί να σκεφτούμε πώς δημιουργούμε και εμποτίζουμε την αρχιτεκτονική με νόημα, καθώς και πώς αυτό το νόημα μπορεί να μετατοπιστεί σε χρονικές περιόδους και πολιτισμούς».

Κατασκευασμένη από οπλισμένο με γυαλί σκυρόδεμα, η προσωρινή εγκατάσταση είναι χτισμένη γύρω από ένα γλυπτό του 1958 του Henry Moore, Draped seated woman, το οποίο είναι ένα μόνιμο εξάρτημα στον κήπο NGV.

Ο Drez πρόσθεσε χρώματα στις δωρικές στήλες της δομής, δημιουργώντας διαβαθμίσεις op-art που ξεγελούν το μάτι.

Φυτά στον Παρθενώνα

Ο Pereira δημιούργησε τεράστια φυτικά μοτίβα που στοχεύουν να εξερευνήσουν ιδέες για το φύλο, τη σεξουαλικότητα και την ταυτότητα, ενώ ο Lane δημιούργησε τολμηρά μονόχρωμα γραφικά που γιορτάζουν την αναπτυξιακή συμπεριφορά των φυτών.

Άλλοι καλλιτέχνες θα προσκληθούν να διακοσμήσουν τη δομή κατά τη διάρκεια της εννιάμηνης διαμονής της, μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Το Temple of Boom θα φιλοξενήσει επίσης ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παραστάσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας εμπειρίας VR που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν εικονικά τον πραγματικό Παρθενώνα στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ο απόλυτος οδηγός για τη φροντίδα του πουλόβερ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.