Οι πιο cool γειτονιές του κόσμου – Δείτε την αθηναϊκή περιοχή που μπήκε στον κατάλογο του Time Out

Το περιοδικό Time Out κυκλοφόρησε πρόσφατα τη λίστα με τις 51 πιο cool γειτονιές του κόσμου και ανάμεσά τους βρέθηκε και μία περιοχή της Αθήνας.

Το πέμπτο ετήσιο Time Out Index ζήτησε από περισσότερους από 20.000 κατοίκους πόλεων σε όλο τον κόσμο και τους τοπικούς συντάκτες και συγγραφείς του περιοδικού να συντάξουν μια λίστα με τις πιο cool γειτονιές, τις πιο ενδιαφέρουσες και μοναδικές τοπικές συνοικίες του κόσμου.

Το Παγκράτι στην Αθήνα βρέθηκε στην 39η θέση και η διάκριση αυτή ακολουθεί την 35η θέση της Αθήνας στο Time Out του 2022 Best Cities in the World Index .

Η Colonia Americana στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, αναδείχθηκε ως η πιο cool γειτονιά του κόσμου, αναγνωρισμένη ως το κέντρο της υπόγειας σκηνής της πόλης.

Το Παγκράτι, η πιο cool γειτονιά στην Ελλάδα

Το Παγκράτι του 21ου αιώνα γνώρισε μια αναγέννηση από τότε που επαναπροσδιορίστηκε ως ένας «μοντέρνος» προορισμός χάρη στην κουλτούρα του – τα αξιοθέατα και τον εναλλακτικό γαστρονομικό χαρακτήρα και τη νυχτερινή ζωή του.

Η συνεργάτης του Time Out, Katie Silcox, λέει ότι «παρά την εγγύτητά του με το κέντρο της Αθήνας και το Παναθηναϊκό Στάδιο – το σπίτι των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων – το Παγκράτι πάντα πετούσε κάτω από το τουριστικό ραντάρ. Αλλά εκεί που κάποτε θεωρούνταν ήπιο, σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για δημιουργικούς τύπους που συρρέουν στα χιπ μπαρ του, εκτοξεύοντας τα πάντα, από ροκ και μπλουζ μέχρι χιπ χοπ και μέχρι τα παραδοσιακά εστιατόρια που έχουν σαρώσει τα τελευταία χρόνια».

Το περιοδικό προτείνει το Παγκράτι ως προορισμό που πρέπει να επισκεφτείτε στην Αθήνα, προσφέροντας μια τέλεια μέρα από το «πρωινό με θέα στην Ακρόπολη στο Athens BlueBuilding» μέχρι «να φτάσετε στο Ίδρυμα Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή για να περιηγηθείτε σε έργα τέχνης από τον Πικάσο, τον Μιρό, τον Βαν Γκογκ… Πηγαίνετε για καφέ στο Chelsea Hotel και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε τη μέρα σας με δείπνο στο The Vegan Vandal και ποτά σε ένα από τα πολλά μπαρ στην κρυμμένη οδό Τιμοθέου».

Οι 5 πιο cool γειτονιές 

Η Colonia Americana στη Γκουανταλαχάρα, τη σημερινή πολιτιστική πρωτεύουσα του Μεξικού, ήταν στην κορυφή του Δείκτη για τους διαφορετικούς μουσικούς χώρους και την αρχιτεκτονική της, ενώ το πολύχρωμο Cais do Sodré της Λισαβόνας ακολούθησε δεύτερο.

Το Wat Bo Village στο Siem Reap της Καμπότζης ήρθε στην τρίτη θέση, ενώ το Ridgewood της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται ανάμεσα στο Queens και το Brooklyn, ήρθε τέταρτο για τον μοναδικό συνδυασμό old school και hip vibes. Το Mile End στο Μόντρεαλ του Καναδά έκλεισε το top 5, για τη φιλοξενία παγκοσμίου φήμης ιδρυμάτων του Μόντρεαλ και δροσερά νέα σημεία.

Πηγή: gtp.gr

Διαβάστε επίσης

Προσωπικός γιατρός: 1.000.000 ηλεκτρονικά ραντεβού – Όλη η διαδικασία σε ελάχιστα λεπτά

Σοκαριστικό! Με μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος το 53% των παχύσαρκων παιδιών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.