Η Ελλάδα αποκτά τη σφραγίδα του οδηγού Michelin

Η Ελλάδα αποκτά τη σφραγίδα του οδηγού Michelin, μετά από μία σημαντική συμφωνία που εξασφάλισε ο ΕΟΤ.

Είναι καθοριστική συμφωνία για τον ελληνικό τουρισμό, να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στον Οδηγό Michelin, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Η Ελλάδα αποκτά τη σφραγίδα του οδηγού Michelin

«Σήμερα το πρωί γίνεται μια πολύ μεγάλη εκδήλωση με events στο Παρίσι και στην Αθήνα. Με βραβεύσεις Ελλήνων σεφ, με τον γαστρονομικό μας τουρισμό και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα και στην Αττική να διαφημίζονται πλέον σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τον ΕΟΤ για αυτή την πολύ σημαντική συμφωνία. Πολλοί τουρίστες, παγκοσμίως, ταξιδεύουν μόνο για αυτό το λόγο, για τη γευσιγνωσία» δήλωσε ο Β. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Υπουργός Τουρισμού, από το Παρίσι όπου βρίσκεται για τη Διεθνή Έκθεση IFTM-Top Resa 2022, τόνισε ότι οι συμφωνίες που άρχισαν να χτίζονται πέρυσι το φθινόπωρο έχουν αποδώσει καρπούς και θα συνεχίσουν να δίνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και ακόμα μεγαλύτερη επέκταση της τουριστικής περιόδου. «Ήρθαμε πέρυσι τέτοια εποχή στο Παρίσι, στην ίδια κορυφαία ευρωπαϊκή Έκθεση, με στρατηγικό στόχο να συνάψουμε ισχυρές συμφωνίες με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Γαλλίας- την Air France και την Transavia- και τους tour operators, έτσι ώστε να φέρουμε παραπάνω Γάλλους ταξιδιώτες στη χώρα, άρα παραπάνω εισόδημα. Φέτος, λοιπόν, από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022, έχουν έρθει 1,4 εκ. εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα και έχει ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2019» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κατά 50% περισσότερες αεροπορικές θέσεις που έδωσε φέτος για την Ελλάδα η Air France σε σχέση με το 2019, και η αντίστοιχη 60% αύξηση από την Transavia αναβαθμίζουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν και για την off season περίοδο. Όπως είπε «όταν μεγάλες εταιρείες ενισχύουν τόσο πολύ αεροπορικά τη χώρα, αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης. Κάποτε ο τουρισμός στην Ελλάδα ήταν μόνο Ιούλιο και Αύγουστο, νομίζω ότι πλέον σιγά-σιγά μπαίνουν οι βάσεις και κάνουμε σοβαρή προσπάθεια, έτσι ώστε να έχουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο καθόλη τη διάρκεια του έτους. Και με βορειοευρωπαίους συνταξιούχους αλλά και με ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι, και αυτοί, έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν το φθινόπωρο και το χειμώνα και φαίνεται ότι προτιμούν τη χώρα μας. Βλέπω ότι επεκτείνεται η τουριστική περίοδος, έχουμε σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό. Μου λένε εδώ οι Γάλλοι tour operators ότι για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έχουν ήδη βάλει stop sales, έχουν, δηλαδή, πουλήσει όλα τα πακέτα τους. Οπότε είναι λογικό τώρα να παλεύουμε για το Νοέμβρη. Πάμε βήμα-βήμα».

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 4 εκατ. οι εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό – Χωρίς αυξημένη συμμετοχή από 1/12/22

Ο Ρότζερ Φέντερερ μιλά για τα παιδιά και τους γονείς του, λίγο πριν αποχαιρετήσει το τένις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.