Bloomberg: Το ελληνικό νησί που είναι στους 6 top προορισμούς για διακοπές το φθινόπωρο

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές μας διακοπές ή να ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή μας, όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το φθινόπωρο να πάνε διακοπές. Εξάλλου, όπως συμφωνούν πολλοί, είναι η καλύτερη εποχή για να πας διακοπές καθώς δεν έχει την πολυκοσμία του καλοκαιριού – και δη του Αυγούστου – ενώ μπορείς να απολαύσεις καλύτερα τον προορισμό που θα επισκεφτείς και να χαλαρώσεις πραγματικά.

Για εκείνους, λοιπόν, που επιλέγουν το φθινόπωρο για τις διακοπές τους, το πρακτορείο Bloomberg έβγαλε τη λίστα με τους έξι κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη και σε αυτήν περιλαμβάνει και τη Σαντορίνη.

Διακοπές διαρκείας

Η Ελλάδα και κυρίως τα νησιά της προσφέρονται για διακοπές τουλάχιστον μέχρι και τον Οκτώβριο, χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες και τις χαμηλές βροχοπτώσεις. Ειδικά για όσους δεν αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αλλά και για όσους δεν έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που τους εμποδίζουν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο, πχ παιδιά και σχολεία, το φθινόπωρο είναι μια ιδανική περίοδος, με λιγότερο κόσμο και καλύτερες τιμές. Όμως, ειδικά η Σαντορίνη προσφέρει την πιο μεγάλη σε διάρκεια σεζόν παραμένοντας «ανοιχτή» μέχρι και το Νοέμβριο, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Αν πάτε Σαντορίνη, είναι μια πραγματικά απίστευτη στιγμή

Όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο περισσότερο διαρκεί το καλοκαίρι, λέει η Brie Shelly του πολυτελούς ταξιδιωτικού γραφείου Embark Beyond. Σε προορισμούς όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι της Ισπανίας και η Ελλάδα, μπορείτε να απολαμβάνετε ζεστό και ξηρό καιρό μέχρι και τον Οκτώβριο. Η Σαντορίνη έχει τη μεγαλύτερη σεζόν στην περιοχή, παραμένοντας ανοιχτή μέχρι και τον Νοέμβριο, γεγονός που καθιστά δυνατή την επίτευξη καλύτερων προσφορών όσο περισσότερο περιμένετε.

Για παράδειγμα, όπως λέει το δημοσίευμα οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, με μια αναζήτηση στο Google, πέφτουν δραματικά από τα τέλη Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου οι ναύλοι μπορεί να φτάσουν τελικά στα 900 δολάρια. Αν περιμένεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, θα εξοικονομήσεις ακόμη περισσότερα, με τις τιμές να κυμαίνονται (για πτήση μετ’ επιστροφής από Νέα Υόρκη σε Αθήνα) μέχρι και τα 550 δολάρια.

Πτώση και στο κόστος των ξενοδοχείων

Όπως όμως λέει η Shelly, εάν πάτε για το νταβαντούρι – τα διάσημα νυχτερινά κέντρα του νησιού- θα απογοητευτείτε. Παρ’ όλα αυτά, πολλές από τις ταβέρνες και τα καφέ είναι ανοιχτά μέχρι να κλείσει και το τελευταίο ξενοδοχείο. «Αν επιλέξετε να πάτε στη Σαντορίνη για το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, το εξαιρετικό φαγητό και τα καταλύματα, είναι πραγματικά μια απίστευτη στιγμή», λέει η Shelly.

Τη λίστα συμπληρώνουν: Λίμνη Κόμο – Ιταλία, Πράγα, Απουλία και Σικελία, Πορτογαλία

Διαβάστε επίσης

Περίπτωση 31χρονου στην Πορτογαλία δείχνει ότι η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να προκαλέσει οξεία μυοκαρδίτιδα

Πότε θα σταματήσει το παιδί μου να τραυλίζει; Η παιδίατρος απαντά

Νίκαια: Καταγγελία από ζευγάρι που έχασε μωρό στη γέννα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.